Het gezicht achter EindExamenYoga
EindExamenYoga voor trainers
Anette Hogeboom
EindExamenYoga voor trainers
01/14/2021
1 min
0

Het gezicht achter EindExamenYoga

01/14/2021
1 min
0

Een nuchtere visie

Aangenaam, Anette Hogeboom, yogadocent. Mijn bedrijf heet ZELF soepel & ontspannen. Leuk om kennis te maken, al zal ik hier niet meteen mijn hele levensverhaal uit de doeken doen ;). Even wat over yoga, hoe ik graag yoga deel en over de yoga-business zoals die voor mij is.

Vanuit een nuchtere visie doceer ik houdingen aan mijn leerlingen en geef daarbij graag aan hoe die houdingen helpend kunnen zijn om prettiger in het leven te staan. Want yoga is wat mij betreft niet een kunstje doen op een yogamat, dan kun je beter bij het circus gaan. Yoga is voor mij een levenshouding. Een levenshouding die bij alle uitdagingen die je in het leven tegenkomt helpend kan zijn. Het valt niet altijd mee om ‘yogisch’ te leven, af en toe raak ik even van het pad. Meestal helpt een zijspoor je wel weer terug op de goede weg, vaak blijkt een dwaling het begin van een mooi inzicht te zijn.

Dan kun je beter bij het circus gaan

Op een eenvoudige manier de yoga die je op je matje doet, vertalen naar het dagelijks leven, met een beetje humor, dat doe ik het liefst!

Lesgeven doe ik op verschillende plaatsen. In mijn eigen studio aan huis, ik geef wekelijks lessen bij Optisport Alexanderhof in Rotterdam, twee per week zorg ik voor de broodnodige ontspanning bij een onderwijsstichting.

Als vrijwilliger heb ik een paar jaar gewerkt in het Leonienhuis, waar mensen komen die op de één of andere manier te maken hebben met een eetstoornis. Bij Integrale Yoga Nederland heb ik het grootste deel van mijn yoga-opleidingen gevolgd en hier heb ik een aantal seizoenen hatha-yogales gegeven aan docenten in opleiding.

Jongeren

Om te kunnen doen waar mijn hart ligt en om meer tijd te hebben voor mijn eigen ontwikkeling ben ik met wat vaste bezigheden gestopt. Mijn passie ligt bij (stressbeheersing voor) jongeren, daarvoor heb ik EindExamenYoga ontwikkeld. Deze cursus geef ik aan jongeren en ik leid nieuwe trainers op, zodat zij ook deze cursus kunnen geven en wij met elkaar veel jongeren kunnen bereiken.

 

Vrksasana kan ook heel goed als je zit

Reacties
Categorieën