Stressbeheersing tijdens het sporten

Tennisser

Spanning voelbaar: tijdens een tenniswedstrijd, in opperste concentratie

Ondernemend en gepassioneerd

Ondernemer

Trots op: 20 jaar  ondernemerservaring in mijn vorige bedrijf

Motorvakantie, ontspannen in Noorwegen

Motorrijder

Favoriete ontspanning: rondreis Scandinavië met een tentje op de Harley

Trots na een geslaagd evenement van 300 km fietsen in Zweden

Fietser

Prestatie: na 300 km finish van Vätternrundan in  Zweden midzomernacht

Geen zweverige yogasessie, maar eenvoudige yogaoefeningen

Eenvoudig

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Geen langdurige faalangsttraining, maar direct toepasbare technieken

Doelgericht

Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Ontdek wat stress is en ga faalangst te lijf met behulp van yogaoefeningen

Creatief

Niet het één, niet het ander, maar allebei, creatief combineren en vereenvoudigen.

Mijn missie

Stressbeheersing voor alle jongeren, vast onderdeel van elke opleiding!


Mijn naam is Anette Hogeboom, moeder, partner, ondernemer, yogadocent. Met een nuchtere kijk op yoga geef ik les en daarbij geef ik graag aan hoe de houdingen kunnen bijdragen aan een prettiger leven. Yoga is voor mij niet een kunstje doen op een yogamatje, maar een levenshouding. Een levenshouding die helpend is bij de uitdagingen die iedereen in het leven tegenkomt. Op een eenvoudige manier de yoga die je op je matje doet, vertalen naar het dagelijks leven, liefst met een beetje humor, dat is wat ik het liefst doe! 


Doordat ik, als ervaringsdeskundige stresskip, heb ervaren hoe yoga kan zorgen voor een evenwichtiger leven voel ik het als mijn roeping om dit uit te dragen.


Op verschillende plekken geef ik met veel passie en plezier yogales, toch ligt mijn hart vooral bij jongeren. Geraakt door wat ik om mij heen zie gebeuren bij jonge mensen. Het streven naar altijd de beste zijn, de prestatiedruk, het altijd-maar-moeten en de bijbehorende faalangst levert steeds meer en steeds jongere overspannen en opgebrande scholieren en studenten op. Hoe kan deze groep waardevolle mensen geholpen worden?


Vanuit deze gedachte heb ik EindExamenYoga ontwikkeld. Om balans en houvast te kunnen bieden in een turbulente periode, op een eenvoudige en praktische manier.


Door op jonge leeftijd handvatten te krijgen voor het omgaan met spanning, heb je er een leven lang plezier van.


Wat zou ik in mijn schooljaren blij geweest zijn met deze cursus, helaas was er toen niets. Toen ik zag wat er nu gaande is onder jongeren, ben ik zelf gaan zoeken naar een oplossing, ik hou wel van een uitdaging. Het programma is er gekomen en ik heb er al heel wat jongeren blij mee kunnen maken!


Om meer jongeren te kunnen bereiken leid ik yogadocenten op, zodat ook zij deze cursus aan jongeren kunnen geven en zo meer jongeren in hun yogalessen mogen ontvangen. 

In gesprek met jongeren

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Mevrouw, heeft u zelf wel eens last van stress?"

Natuurlijk wel! Iedereen krijgt te maken met uitdagingen in zijn leven. Ik dus ook. Het is alleen zo jammer dat er in het onderwijs nauwelijks aandacht wordt besteed aan het omgaan met stress. Daardoor leerde ik veel later hoe om te gaan met stress. Jammer toch? En eerlijk gezegd lukt het me nog niet altijd, ik ga af en toe nog wel eens uit mijn dak. Het verschil met vroeger is dat ik er nu veel minder last van heb en veel korter.

Ik hoop met deze cursus dat ik jullie worsteling met spanning en stress voor een groot deel kan wegnemen. Dat maakt alles toch een beetje makkelijker.

Ms. Nameless
Add Your Stars

"Wat doet u als u een probleem heeft?"

Goede vraag, ook een lastige vraag. Wat zijn problemen? Is het een probleem of maak ik dat er zelf van? Bij grote problemen, een situatie waar ik echt geen raad mee weet, stel ik mezelf de vraag hoe ik hierop terug zal kijken als ik later oud en groot ben. Bestaat dit probleem over een jaar nog steeds? Veel zaken veranderen vanzelf als de tijd verstrijkt.
Ms. Nameless
Add Your Stars
"Hoe weet u wat de goede keus is?"
(Een vraag van een leerling die erg veel moeite had met het maken van keuzes.) Dat is een interessante vraag, want dat antwoord krijg je eigenlijk altijd pas achteraf. Maar ja, keuzes moet je meestal vooraf maken.

Als je met een goede intentie de keuze maakt, is het nooit fout. Zelfs niet als die keuze achteraf wat gedoe op blijkt te leveren. Je hebt de keuze gemaakt met de informatie die je op dat moment had en geluisterd naar je hart. Vanuit oprechtheid en eerlijkheid zonder slechte bedoelingen. Door je te realiseren dat je op z'n minst zult leren van de keuze die je maakt, kan het nooit een foute keuze zijn.

Een doordenkertje om af te sluiten: de grootste fout is er nooit een maken.

Ms. Nameless
Add Your Stars