Yoga met jongeren in 12 vragen

Samen komen we verder

Met meerdere EindExamenYoga-trainers heb ik nog regelmatig contact.

Soms is er een vraag, een andere keer een suggestie. Of een update over een nieuwe school waar de EindExamenYoga-cursus gegeven gaat worden. Of we zoeken elkaar op, omdat we behoefte voelen aan verbinding. Contact. 

'Hoe gaat het met je? En hoe gaat het met je yoga-werk?'

En ik vind dat fijn, want ik heb best weleens het gevoel dat ik alles alleen doe. Dat ik niet de enige ben met dit gevoel, dat weet ik. Vaak hoor ik mensen erover, vooral tijdens de trainersdagen. Een voordehand liggende plek om contact te zoeken is social media, maar om eerlijk te zijn word ik daar meestal niet blijer van. Hoe is dat bij jou?

Thema

Tijdens een conversatie kwam Annemarie laatst met het idee om een community te vormen. Na wat plussen en minnen te hebben gedeeld, kwamen we tot de conclusie dat het in ieder geval fijn zou zijn om af en toe eens contact te hebben met yoga-vakgenoten Om inspiratie te krijgen, ideeën uit te wisselen en om elkaar te kunnen helpen met vraagstukken.

Dankjewel Annemarie! Geen woorden maar daden, het gaat gebeuren!

Er komt een live-online verbindingsmoment, met steeds een ander thema. Ik heb het gecombineerd met een ander project, dat zo goed als af was:

Yoga met jongeren in 12 vragen

Want, yoga met jongeren is meer dan alleen maar een leuk lesje geven (en helaas ontvang je vooral leuke lesjes tijdens bijscholingen).

Want, een yogadocent moet geen veredelde oppas zijn (en helaas komt er op social media veel langs dat daar verdacht veel op lijkt).

Want, het is niet aan mij om te bepalen wat het kind nodig heeft (en helaas wordt er vaak ongevraagd maar aangeklooid met klanken, oliën, aanrakingen, enzovoorts).

Ik moest er iets mee

Hoe zet je een goede en passende les neer? Hoe bereid je je voor? Dat was een vraag die steeds terugkeerde. Ik voelde dat ik daar iets mee moest.

Het plan was een document te maken waarop vragen staan die elke yoga-professional zich zou moeten stellen bij de voorbereiding van de jongerenyogales. Het document stond al klaar:

Welke vragen maken een voorbereiding goed?

Alle onderwerpen en vragen zijn hier blanco, het complete document is een fantastisch hulpmiddel geworden voor de lesvoorbereiding. Hoe leuk zou het zijn om dit compleet te hebben? 

En dat kan nu!

In combinatie met met 12 ontmoetingsmomenten.

  • 12 punten in 12 bijeenkomsten waar we het kernpunt bespreken
  • 12 vragen, ontelbaar veel antwoorden (want elke groep, elke leerling, heeft iets anders nodig)
  • 12 ontmoetingen, waar in willekeurige volgorde de onderwerpen aan bod komen

Het eerste onderwerp verklap ik hieronder, rest blijft nog even geheim.

Yoga met jongeren in 12 vragen

Bovenstaand document wordt de basis voor een serie ontmoetingen met 12 onderwerpen, 12 verbindingsmomenten, waaraan je per keer kunt deelnemen. Waar we met elkaar allerlei vragen aan bod laten komen over het thema van die dag.

Door de ontmoeting aan een onderwerp te koppelen, wordt het een waardevolle bijeenkomst. Als er andere dingen op de digitale vergadertafel komen, is daar ook ruimte voor. Het mag vooral een gezellig moment worden, alsof we met elkaar in de kroeg zitten om iets te bespreken. Dat is de gedachte!

Ben je erbij? >>> 

Verwachtingen

Het eerste thema is VERWACHTINGEN.

  • Hebben jongeren een verwachting bij jouw yogales?
  • Heb je er zelf verwachtingen bij?
  • Welke verwachtingen zijn er en moet je er wat mee?
  • Wie verwachten er allemaal iets van jouw lessen?
  • Welke verwachtingen hebben jouw deelnemers?
  • enzovoorts

Tijdens de online ontmoeting komen allerlei vragen rondom verwachtingen langs en je wordt uitgenodigd om al jouw vragen over dit onderwerp te stellen. Liefst vooraf via de mail.

Bovenstaande vragen vormen een beeld, er kunnen ook hele andere verwachtingen zijn in dit verband. Stel je vragen allemaal!

 Stuur vooraf je vragen in of stel ze tijdens de sessie. Je kunt de opname en de uitgewerkte vragen terugkijken zo vaak je wilt.

Kun je er niet bij zijn? Geen probleem, je kunt evengoed jouw vragen insturen en de opname later terugkijken. Zo krijg je alsnog helderheid! 

Investeer in verbinding

Om te voorkomen dat we in een setting terecht komen met gratis-graaiers, gratis-gluurders of gratis-afwezigen die niets willen toevoegen en alleen maar komen halen, is deelname niet gratis.

Om een waardevolle verbinding te hebben is er een kleine eigen bijdrage per ontmoeting. Je kunt per onderwerp kiezen of je aansluit.

Het is de bedoeling dat we met elkaar gaan ontdekken wat past bij welke specifieke situatie, als het gaat om een gedegen voorbereiding van (jongeren-)yogalessen. 

Jouw vragen, jouw bijdrage en jouw actieve deelname zijn daarom belangrijk!

Aanmelden >>>

Over de schrijver
Reactie plaatsen