Wijs met je kruin naar het Universum
15 juli 2021 

Wijs met je kruin naar het Universum

Heerlijke yogales

Met enige regelmaat volg ik zelf een yogales bij een collega. Heel fijn om alleen maar te hoeven volgen en verder nergens meer over na te hoeven denken, maar ook inspirerend en ontspannen.

Laatst was ik een weekje weg en benaderde ik een van de trainers van EindExamenYoga. Ik ken inmiddels aardig wat yogadocenten, toevallig zat deze in de buurt van mijn tijdelijke verblijf. Een telefoontje is genoeg om aan te schuiven. Wat is het leuk om dan les te krijgen van iemand die je kent via een andere weg. Natuurlijk ook meteen de studio bewonderen. En dan op het matje!

Wennen

Inmiddels weet ik dat ik altijd een minuut of tien nodig heb om te wennen aan de manier van lesgeven van een 'vreemde' yogajuf. Dat gaat me gelukkig steeds makkelijker af. Slechts één keer heb ik meegemaakt dat het echt niet beviel, gelukkig was dit geen trainer en was het een losse les. Alle andere keren zijn prettige ervaringen geweest en voor herhaling vatbaar.

Het meest opvallende vind ik de uitspraken. Mijn denkbeeldige radar voor vreemde woorden en uitspraken moet ik heel bewust uitzetten, want anders wordt het niks met de ontspanning. Alhoewel lachen ook heel ontspannend is, maar ongepast tijdens een yogales. En ik weet ook wel, dat het een manier van spreken is, een spreektaal. Je moet toch op de een of andere manier duidelijk maken wat je bedoelt. Ik barst zelf ook vast van die uitspraken.

Universum

Tijdens mijn laatste ervaring als gast bij een bekende, gebeurde het ook. Het was een superfijne yin-yogales, daar wil ik helemaal niets aan afdoen, ik heb genoten. Maar er was toch een momentje, laat ik het zo maar noemen. Aan het einde van de les, voor de ontspanning, zaten we in kleermakerszit en de bedoeling was het lichaam langs te gaan, te voelen. Tot we bij de kruin kwamen, toen sprak zij: 

"Wijs met je kruin naar het Universum".

Ik was er even helemaal uit.

"Het Universum? Dat is toch overal?"

Ik begreep dat zij bedoelde dat we met de kruin naar boven mochten wijzen. En hoewel ik er even uit was, was ik ook direct weer terug.

Prachtige uitspraken, ik hou ervan!

Ik heb genoten van de prachtige les en dankjewel voor je gastvrijheid. Dit zouden we met z'n allen veel vaker moeten doen, heerlijk bij elkaar langsgaan en een losse les volgen. Ontmoeten en verbinden. In ons mooie Universum :) 

Over de schrijver
Reactie plaatsen