Een fantastisch cadeau voor groep 8

Met groep 8 op een waardevolle manier het jaar afsluiten

Meer yoga op school, is een reuzenstap voor meer stressvaardigheid bij jonge mensen. De weg naar minder uitval op jonge en oudere leeftijd. Want, jong geleerd is oud gedaan. Eén van de trainers van EindExamenYoga heeft de cursus gegeven aan de kinderen van groep 8. Zij is daar, net als de kinderen én de onderwijzers op die school, laaiend enthousiast over!

Hoewel EindExamenYoga is ontwikkeld voor, jawel, eindexamenleerlingen, is de te bereiken groep veel groter. Van 15 tot 25 jaar staan veel jongelui te springen om een manier te leren die ze helpt om te gaan met de overmatige hoeveelheid prikkels die zij dagelijks op zich afgevuurd krijgen.

Teveel prikkels

De kracht van de cursus zit hem in de eenvoud. Allerlei zaken worden zo ingewikkeld gemaakt, dat je er zo mogelijk nog meer stress van krijgt. Dit programma gaat terug, terug naar simpel. Daar heb je wat aan, direct!

Door de eenvoud kan deze cursus ook voor groep 8 een waardevolle aanvulling zijn, zo dacht een enthousiaste en onderzoekende trainer. Al die toestanden voorafgaand aan de cito-toetsen, het is niet meer gezond.

Voor alle trainers en wannabees: bied jouw cursus ook aan op de basisschool! Er zijn twee redenen en momenten die zich uitstekend lenen voor de 7-weekse cursus;

  • Voor de cito-toetsen: hoe waardevol is het als leerlingen al op de basisschool leren hoe zij kunnen omgaan met ‘moeten presteren’, met nerveuze ouders en klasgenootjes?
  • Voor de zomervakantie: na de meivakantie wordt er niet meer zoveel gedaan in groep 8 en weten de onderwijzers vaak niet meer zo goed wat nog de moeite waard is om aan te bieden. Bovendien zijn de kinderen moe.

Een groot cadeau

Wat te denken van een ontspannen cursus stressbeheersing op basis van yoga? Je onderscheidt je als basisschool echt, wanneer de kinderen die jouw school verlaten ook hebben geleerd hoe zij zich kunnen wapenen tegen overmatige spanning door prestatiedruk of tegen overprikkeling!

Anders dan een gewone yogales, want je voegt echt iets toe aan de ontwikkeling van de kinderen. Anders dan taal, rekenen en andere theoretische kennis.

Dus mocht je om ideeën verlegen zitten? Ga in gesprek met de basisscholen in jouw omgeving en biedt deze superleuke cursus aan voor de kinderen in groep 8!

Hoe kom ik op school terecht met yoga?

Weet je niet hoe de school moet benaderen? Lukt het je tot op heden niet om binnen te komen? Help jezelf door deze masterclass te volgen, die trekt je er doorheen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen