Is mijn yogarooster compleet?

Zit er een gat in jouw aanbod?

Als je kijkt naar websites van yogastudio’s, dan valt er iets op. Het aanbod is groot, maar er zit vaak een gat in het rooster!

Kinderyoga, zwangerschapsyoga en seniorenyoga staan vaak op het programma. Van actieve lessen tot restoratieve sessies. Van yoga nidra tot wandelyoga. Van ashtanga tot hatha, van kundalini tot critical alignment yoga. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Maar, jongerenyoga ontbreekt vaak! En waar het wel op het rooster staat is het vaak tot een jaar of 14.

Het is zonde om deze doelgroep niets aan te bieden, het is echt een gebrek. Want juist deze groep jonge mensen kan zo goed wat rust en kalmte gebruiken. Waar de yogascholen deze leerlingen niet weten te vinden, staan aan de andere kant de jongeren ook niet bepaald te trappelen om yogalessen te gaan volgen. Te druk, ze hebben wel iets beters te doen dan dat zweverige gedoe.

Wat houdt jongeren weg uit de yogales?

Ik help yogadocenten bij het bereiken van meer jongeren met hun lessen, door een programma te bieden dat de jongeren wél aanspreekt. Want er is veel uitval onder jongeren en het volgen van yoga is erg waardevol voor veel scholieren en studenten.

Waarom haken zoveel jongeren af als het gaat over yoga? Omdat ze een beeld hebben van yoga dat ze niet aanspreekt. En of dat beeld klopt of niet, het leeft onder veel jongeren en houdt ze weg.

Juiste benadering

Met de juiste benadering, heb je onmisbare handvatten om de jongeren over de drempel te helpen en om ze blijvend te interesseren in jou en jouw yoga.
Tijdens de trainersopleiding EindExamenYoga leer je alles over dit unieke programma. Naast de cursus leer je van alles over lesgeven aan jongeren.

Angst

Van veel docenten die de opleiding volgen, hoor ik dat zij het erg spannend vinden om les te geven aan deze doelgroep en dat is helemaal niet nodig.
Of zij willen graag de opleiding volgen, maar zien zichzelf nog niet voor een groep jongeren staan.

Daarom maakte ik dit werkschrift, dat is om jou te hiermee helpen. Omdat de schriften vanaf medio april 2021 leverbaar zijn, zijn ze nu te bestellen met een leuke korting!

Voor persoonlijke groei en reflectie

Een heerlijk offline masterclass om lekker mee bezig te zijn.

Over de schrijver
Reactie plaatsen