Voor het eerst yogales geven? Zak niet meteen door 't ijs!
21 maart 2021 

Voor het eerst yogales geven? Zak niet meteen door 't ijs!

Of een les verzorgen voor een hele nieuwe groep?

Heb jij dat nou ook weleens? Dat je een yogales gaat geven aan een groep deelnemers die je niet kent? Dat je toch wat veel spanning voelt voor een les? Dat je je afvraagt of je wel goed genoeg bent? En dat je nog ongemakkelijker wordt als je opmerkt dat je deodorantje het heeft opgegeven en je met natte plekken onder je armen voor de groep zit? Dat je het idee hebt dat jij ontspanning harder nodig hebt dan je deelnemers?

Voor mij is het geen onbekende situatie, kan ik je vertellen. Het idee alleen al hield mij weleens tegen om ‘ja’ te zeggen tegen een aanvraag, omdat ik me niet zeker genoeg voelde om tegenover die groep deelnemers te staan.

Eigen-aardigheden omarmen

Inmiddels is dit voor mij verleden tijd. Het proces dat ik doorlopen heb, heeft mij van deze angst afgeholpen. Niet dat ik perfect ben, allesbehalve dat, maar ik kan nu mijn eigen-aardigheden omarmen en weet wat ik in zo’n situatie wel en wat ik niet moet doen.

Wil je weten hoe dat gevoel veranderd is?
Door terug te kijken op alle yogalessen die ik gaf aan bijzondere groepen of bij speciale gelegenheden, werd mij duidelijk wat de sleutel naar ontspanning is.

De ongewone situaties waar ik voor heb gestaan en hoe deze ervaringen mij hebben geholpen, dat heb ik opgeschreven. Mijn vrienden reageerden hier erg enthousiast op en vertelden dat dit verhaal ook voor hen waardevol was. ‘Je moet dit echt gaan verspreiden!’ overtuigden zij me. ‘Hiermee kunnen anderen ook bouwen aan hun zelfvertrouwen en hun eigen diepere zelf leren kennen’. Daarom zijn de leukste ervaringen verder uitgewerkt en gebundeld, in een werkschrift dat je meeneemt in de weg die mij van spanning naar vertrouwen heeft geleid.

Op het moment dat het boekwerk klaar was om gedrukt te worden, kwam mijn onzekerheid weer even om de hoek, maar toch heb ik een kleine oplage besteld! Een overwinning op mezelf 🙂

Voor persoonlijke groei van yogadocenten

Leukste ervaringen

Er is een beperkt aantal werkschriften besteld, het ligt bij de drukker om in april geleverd te worden, hoe gaaf is dat?!

Nog meer goed nieuws, want als je het leuk vindt om één van deze schriften te ontvangen, dan kun je het nu bestellen met een leuke vroegboekkorting.

Inspirerende verhalen en vragen voor yogadocenten

  • offline masterclass
  • fysiek werkschrift in A4-formaat
  • 84 pagina’s om lekker te bladeren
  • waan je in verschillende situaties
  • visualiseren en over jezelf leren
  • ontdek je sterke punten
  • persoonlijke inzichten opschrijven
  • zelfverzekerd voor elke groep staan

Je wordt in prikkelende situaties gezet

Met een boekje op de bank

Goed vooruitzicht toch? Heerlijk met een boekje en een pennetje op de bank, zonder scherm, lekker in je eigen bubbeltje, jezelf nog beter leren kennen. En klaar zijn voor alles wat op je yoga-pad komt als we weer volop les kunnen geven, want dat veel andere en nieuwe groepen zich gaan melden voor yogalessen dat is wel zeker!

Hier kun je het werkschrift reserveren, dan ligt in april op je deurmat!

Kun je niet wachten?

Wil je nu alvast wat lezen over mijn allereerste groep yoga-leerlingen? Dit schreef ik er eerder over.

Over de schrijver
Reactie plaatsen