Vind jij het weleens spannend om een yogales te geven?
18 maart 2021 

Vind jij het weleens spannend om een yogales te geven?

De eerste yogales

Kun jij je nog herinneren hoe de eerste yogales was die je gaf? Of sta je voor het moment dat je jouw eerste yogales gaat geven?

De allereerste les die ik gaf, bestond uit Harley-Davidson-rijders. Jawel, motormuizen, je leest het goed. Ik rij zelf ook regelmatig rond op mijn Harley, zo heb ik deze vrienden en vriendinnen leren kennen. Van het één komt het ander en voor ik wist lagen zij in mijn nieuw ingerichte yogaruimte te vouwen en te puffen, want zo noemden zij het zelf. Ze vonden het geweldig en zijn ook blijven hangen voor de lessen.

Of ik die eerste les spannend vond? Reken maar!

Voor de leeuwen

Inmiddels ben ik wat jaren verder en heb ik meer uitdagende groepen voor me gehad. Het voelde vaak als ‘voor de leeuwen gegooid worden’, maar het is altijd goed gegaan. De spanning die ik voelde was nooit nodig.

In mijn yoga-juffen-leven was het niet altijd even relaxed om les te geven. Zeker in het begin vond ik het best spannend om mezelf voor een groep leerlingen te zetten en aan de les te beginnen.

De leukste lessen die ik heb gegeven, waren ook de meest uitdagende lessen, die gaven de meeste spanning, voorafgaand aan de les.

Gouden sleutel

Heel leerzaam, ik ben me gaan verdiepen in het gevoel en de verschillen die ik opmerkte bij deze lessen. Inmiddels heb ik mijn gouden sleutel gevonden en kan ik met vertrouwen ‘ja’ zeggen tegen lesgeven aan elke groep. Een lichte spanning ervaar ik soms nog, maar de tijd van klotsende oksels is gelukkig voorbij, omdat ik weet wat ik moet doen.

De situaties die mij hebben geholpen naar vertrouwen heb ik uitgeschreven en ik heb er een werkschrift van gemaakt.

En weet je wat?

Het werkschrift is gedrukt, in een éénmalige oplage, het is een prachtig magazine geworden. Joehoe!!

Ga je mee?

Mag ik je meenemen op reis naar vertrouwen? Laat je meenemen in de uitdagende situaties die mij van ongemakkelijk naar zelfverzekerd brachten en geniet van deze reis!

Hoe zou je zijn om vol vertrouwen elke les te kunnen geven? Je kunt jouw exemplaar hier bestellen, dan ligt het morgen op je deurmat.

PS Je kunt nu al beginnen met visualiseren. Zie jezelf zitten, met een heerlijk papieren werkschrift, helemaal voor jou alleen… Heerlijk wegdromen in leuke, uitdagende en soms grappige situaties… Fijn schrijven en jouw magische sleutel ontdekken. Zie voor je hoe je geniet van 84 pagina’s tijd voor jezelf.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen