Last van prestatiedruk in het voortgezet onderwijs
08 februari 2021 

Last van prestatiedruk in het voortgezet onderwijs

Gebukt gaan onder de zware last

Er wordt vandaag de dag veel gevraagd van leerlingen op de middelbare school. Ze worden overladen met theoretische kennis en worden doorlopend getoetst en beoordeeld. En de resultaten moeten goed zijn, want je hele toekomst staat op het spel. Althans, zo wordt er (te) vaak naar gekeken. Een flinke belasting voor de jongeren. Veel scholieren en studenten gaan enorm gebukt onder deze prestatiedruk.

Als je dit in jouw directe omgeving ter sprake brengt dan zul je zien dat het door velen herkend en erkend wordt. En dat veel jonge mensen al last hebben van een burnout of ze zijn overspannen.

Je zult versteld staan van de reacties

Er is een simpele cursus die bijdraagt aan een plezieriger leven voor deze jongvolwassenen. Geen moeilijke gesprekken, geen ingewikkelde patronen, maar eenvoudige tools om direct in te zetten als dat nodig is. Een cursus waar je leert hoe je kunt omgaan met faalangst, spanning en tijdsdruk. Het is de 7-weekse cursus EindExamenYoga.

Heb je al in je omgeving over EindExamenyoga gesproken? :

 

‘Joh, waarom was dat er niet in mijn tijd?’

‘Dat kan ik ook wel gebruiken, ik stress ‘m nog steeds voor een examen!’

‘Is dat iets voor mijn dochter? Die is zo bezig met die school…’

‘Mijn zoon weet niet meer hoe hij het aan moet pakken met al dat huiswerk…’

 

Volgende week starten met het geven van je eerste lessen

Wanneer je als yogadocent deze reacties hoort, weet je meten dat er animo is! En als je opgeleid bent als trainer, is dat dus animo voor jouw cursus, hoe leuk is dat?

Heb je je al aangemeld als nieuwe trainer? Dan kun je volgende week starten met het geven van je eerste lessen.

Na aanmelding wordt jouw pakket opgestuurd per post. Zodra je dat binnen hebt, kun je starten met de opleiding, de link naar module 1 heb je dan reeds in je mailbox ontvangen.

Sommige trainers hebben er een hele dag voor uitgetrokken, die zijn in één dag opgeleid. De meesten doen twee modules per dag en zijn na vijf dagen klaar. Je mag er zo lang over doen als je wilt, je bepaalt je eigen tempo, al doe je er een jaar over.

Ben je overtuigd? Hier kun je je aanmelden of de informatie bekijken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen