Powerwalk of Mind-Walk?

Powerwalk of Mind-Walk?

Al een aantal jaar ben ik Mind-Walktrainer. Mind-Walk is een mooie manier om wandelen, yoga, meditatie en in de natuur zijn te combineren. Met deze mooie manier van wandelen heb ik mijn aanbod kunnen uitbreiden, waarmee ik yoga kan bieden aan mensen die een reguliere yogales een brug te ver vinden. Daarnaast is er de trainersgroep, een groep met waardevolle contacten waar ik veel inspiratie vind. Deze enthousiaste club heeft een online-community waar veel gedeeld wordt.

Proefles

Onlangs had ik een afspraak met een vriendin. Zij bleek een dubbel afspraak te hebben, want er was een proefles powerwalking en daar had zij zich voor aangemeld. Of ik het leuk vond om mee te gaan.

Ja, natuurlijk, ik loop graag mee. Een leuke manier om ook eens ergens anders mijn licht op te steken.

Dus daar stonden wij op de vroege ochtend, in ons snelle wandelpakkie. De club bleek uit een vrouw of 10 te bestaan en we startten met wat oefeningen om de stramme lijven een beetje los te maken. Vervolgens op pad, stevig de pas erin, al was het niet veel sneller dan mijn normale tempo. Goed te doen dus.

Hier en daar stopten we onderweg voor wat oefeningen om vervolgens weer door de stappen.

Op mijn heupen

Ik krijg het echter spontaan op mijn heupen en pijn in mijn rug als ik kijk naar degene die voor me loopt. In beweging blijven is altijd goed, maar als je op deze manier wandelt, zijn klachten en blessures onvermijdelijk. Eerst een verbetering van je wandeltechniek, dan de pas versnellen, dat zou mijn advies zijn.

Het verbaast me dat er helemaal geen aandacht is voor de manier waarop er gelopen wordt.

De oefeningen die we onderweg doen, zijn leuk en vormen een welkome aanvulling op het wandelen. Helaas ontbreekt het ook hier aan aanwijzingen. Nergens wordt op gelet, het enige dat deze trainer gebruikt is een standaard zinnetje "Buik in, trek het touwtje uit je hoofd".

Jammer!

Goed gevoel

Met een goed gevoel sluiten we de sessie af met nog een laatste ronde staande oefeningen. Toch lekker om ondanks het mindere weer uur buiten te zijn. We zijn lekker opgefrist en voelen ons fit. Een goed idee om er wekelijks op een vast moment op uit te gaan, voor veel mensen is het de benodigde stok achter de deur om ook echt te gaan.

Met het enthousiasme van de trainster zit het ook wel goed, ondanks het uitblijven van aanwijzingen was het een leuke ervaring.

Over de schrijver
Reactie plaatsen