Mind-walk met jongeren belicht op online festival
11 april 2021 

Mind-walk met jongeren belicht op online festival

In verbinding met collega-trainers

Afgelopen weekend was ik op een festival, volledig online. Het festival was georganiseerd voor alle Mind-Walktrainers en er waren verschillende presentaties. Allemaal toepassingen, voor het organiseren van afwisselende Mind-Walk-cursussen. Zo kun je de yoga-wandelingen en je lessen enorm verrijken.

Maar liefst 2 dagen vol met workshops. Elk oneven uur een presentatie en dan een uurtje pauze. Er was zelfs een koffiecorner, waar je tussentijds even kon sparren met andere deelnemers. Superleuk! Ik ben erg verrast door de onderlinge verbinding die ik heb ervaren.

Persoonlijke primeur

EindExamenYoga was een onderdeel van het programma. Omdat het gecombineerd met Mind-Walk een succesvolle formule is om jongeren te ondersteunen. Al heel lang is er onder jongeren een grote behoefte aan ondersteuning, zoals het leren omgaan met stress. Tijdens deze periode met corona is de urgentie nog groter.

Voor mij was het geven van een webinar een primeur, want ik heb mezelf en mijn werk nooit eerder op deze manier gepresenteerd.

Naast deze primeur, werd er veel informatie gedeeld en werden er ideeën uitgewisseld voor mind-walk en yogalessen, online en live. Er werden veel cursus-suggesties gedaan,  van workshops tot complete opleidingen.

Op het virtuele festivalterrein werd informatie gegeven en deden we oefeningen als:

  1. Energizers, oefeningen die energie geven
  2. Nine Star Ki, informatief en hoe je het kunt toepassen
  3. Maya-wijsheid en de Tzolkin kalender, uitleg en berekeningen
  4. Reset-walk
  5. Orthomoleculaire voeding, het belang van goede voeding
  6. Pilates, voor een sterke core, een powerhouse
  7. Mudra’s, hoe handhoudingen je kunnen helpen
  8. Schrijfcoach, hoe je clichés kunt gebruiken in je teksten
  9. nog veel meer!

Mogelijkheden

Dit festival heeft mij laten zien, dat er online veel meer mogelijk is dan ik vermoedde. Het was overweldigend, zowel voor de deelnemers als voor de aanbieders. Het was namelijk voor meerdere workshopgevers de eerste online presentatie, ik was niet het enige ‘groentje’.

Nog ongeveer een maand lang zijn alle opnames terug te kijken. Op deze manier kun je onderdelen die je hebt gemist, later terug kijken. In dit geval was het festival exclusief voor Mind-Walktrainers. Inspiratie opdoen en contacten leggen. Cursussen in beeld krijgen. Je kunt het zo gek niet bedenken. En het lukt allemaal online!

Eén ding weet ik zeker, dit wordt herhaald! En ik ben zeker weer van de partij, ik ga hier nog dagenlang van nagenieten.

Presentatie

Wil jij ook meer weten over EindExamenYoga? Op woensdag 22 april 2021 geef ik opnieuw een webinar, nu in samenwerking met de Yoga Marketing Coach. Dus heb je interesse, word dan lid van de Facebookgroep van de Yoga Marketing Coach en meld je aan voor het evenement. Het is helemaal gratis!

Over de schrijver
Reactie plaatsen