Ik word gekopieerd,  een griezel of een compliment?
22 mei 2021 

Ik word gekopieerd, een griezel of een compliment?

Er wandelt hier een kopieerapparaat rond, getver!

Het is toch griezelig! Bij mij om de hoek woont een dame, die alles doet wat ik ook doe… Het is me al een paar keer eerder opgevallen, door berichten die zij op Facebook plaatste. Berichten die mijn wenkbrauwen tot boven m’n voorhoofd lieten stijgen.

Maar nu, laatst, zag ik weer een post van haar. Ik zat een beetje geestdodend te scrollen en ineens viel mijn blik op een foto met een coachkaart. Huh? Die ken ik!

Ik las het bericht en herkende mijn eigen typische taalgebruik erin. Copycat! Getver! Toen heb ik toch maar even mijn laptopje geopend en ben ik naar de website van deze dame gesurft. Ik schrok me rot!

Mijn typische taalgebruik

Even een korte geschiedenis. Volgde ik de yogadocentenopleiding, daar ging zij ook. Werd ik Mind-Walktrainer, werd zij wandelcoach. Ging ik me op jongeren richten; zat zij tussen studenten. Combineerde ik Mind-Walk met EindExamenYoga en ging ik wandelen met tieners, zij werd stress-wandel-coach voor studenten. Alweer een tijd terug gaf ik workshops The Coaching Game, blijkt nu dat zij ook die cursus heeft gevolgd.

Op haar website vond ik het, de opleiding heeft zij gevolgd kort nadat ik mijn workshops gepubliceerd heb. Bizar! En, wat nog gekker is, ik heb haar toen persoonlijk uitgenodigd mee te doen, gratis, om kennis te maken met dit spel. Dat hield ze af, dat was niks voor haar. Nou mag dat, prima, maar nu achteraf gezien is het wel een beetje vreemd. 

Halleluja, ik wist niet dat ik zo inspirerend was!! Hahaha, het is gewoon lachwekkend! 

Waarom zo stiekem?

Wat ik er niet aan begrijp, is dat je dit allemaal doet zonder er contact over te hebben. Dat je er niets over vraagt of zegt en dat je niet verbindt met de ander. Zo ontzettend jammer, deze dame maakt zo een geweldige griezel van zichzelf, op deze manier.

Begrijp me niet verkeerd, andere mensen zijn bijna altijd de inspiratiebron voor een nieuwe stap. Je hebt vaak inspiratie van anderen nodig om op ideeën te komen. Waar mijn verbazing zit, is het stiekeme, het achter-mijn-rug-om gevoel. En toch vind ik ook wel mooi, want zij levert een mooie bijdrage aan mijn missie: stressbeheersing voor jongeren!

Beste J,

En, beste J, mocht je dit lezen;

Kijk eens naar de trainersopleiding van EindExamenYoga, dat is echt wat voor jou, het past helemaal in jouw bezigheden. Je bent van harte welkom voor een privé-cursus, je woont immers nog geen 5 minuten lopen bij mij vandaan. Wellicht kunnen we dan in plaats van allebei dezelfde dingen doen, dingen samen doen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen