Waarom eindexamenyoga?

Het is dringen voor een stilteplek

“Het is dringen voor een stilteplek. Waar kun je nog studeren zonder afgeleid te worden door sociale media? Met het eindexamen voor de deur onderwerpen scholieren zich vrijwillig aan toezicht in de bibliotheek.”

Het begin van een nieuwsbericht waar ik met verwondering naar had gekeken. De volgende dag in de trein, onderweg naar mijn opleiding bij Integrale Yoga Nederland in Rotterdam, raakte ik met een medestudent over dit nieuwsbericht aan de praat. Al snel kwamen wij tot de conclusie dat jonge mensen zo nu en dan behoefte hebben aan offline zijn en aan stilte, zeker tijdens examenperiodes. En dat het niet meevalt om die stilte te vinden.

Het begin van EindExamenYoga

Zó ontstond het idee van eindexamenyoga. Het is fijn als je als eindexamenkandidaat weet hoe je jezelf beter rustig kunt houden en hoe je gemakkelijker geconcentreerd kunt blijven. Tijdens het examen, maar ook in de voorbereidingsperiode. En nog beter; als je nu eens een manier wist om uit je black-out te komen tijdens het examen?

Met enorm veel enthousiasme ben ik ermee aan de slag gegaan!

Het programma

Met veel toewijding is het programma samengesteld, er is veel zorg besteed aan het ontwikkelen van deze cursus. Er is kennis toegepast uit de yoga, mindfulness, coaching, sport en natuurlijk het internet. Navraag gedaan bij leerkrachten, docenten, studenten en ouders. En natuurlijk dienden mijn eigen ervaring en die van mijn kinderen als voorbeeld.

Eindexamenkandidaten, een prachtige doelgroep, om mooie technieken aan te reiken, die vervolgens levenslang als gereedschap meegenomen worden!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen