Zo wordt elke dag een cadeautje

Elke dag is een kado!

Voel jij je ook soms slecht? Dat er niets uit je handen komt, of juist alles eruit valt? Dat je humeur niet mee wil werken? Dat je je minder waard voelt dan alle anderen? Dat je vindt dat niets kunt en dat niets jou lukt?

Welkom bij de club. Dit herkent bijna iedereen wel, dus daarin ben je geen uitzondering. Misschien voel je je een ietsiepietsie beter als je weet dat je niet de enige bent. 

Wat ook helpt, is je eenvoudigweg bewust zijn van je toestand. Als je weet dat je ‘vandaag blijkbaar zo een dag hebt’ kun je erom glimlachen, elke keer dat je iets laat vallen bijvoorbeeld. Alsof het geregeld wordt door een plaaggeestje dat jou vandaag gezelschap houdt. En dan zeg je tegen jezelf: ‘O ja, daar was ‘ie weer, het is er nog!’

Nog beter helpt het als je jezelf ertoe weet te zetten, zelfs tegen je humeur in, om te doen wat gedaan moet worden. Dan kun je ook trots zijn op zijn. En het behoeft geen uitleg dat dat terstond een beter gevoel geeft.

Er is een beroemd filmpje van US Navy Admiral William H. McRaven, die dit heel mooi uitlegt. Heb je een ik-heb-echt-nergens-zin-in-dag? Kijk hiernaar, het helpt!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen