Kan ik EindExamenYoga online geven?

Vraag van een trainer in opleiding

“Kan ik de cursus EindExamenYoga ook online geven aan jongeren? Ik bied wel online yoga aan, maar ik vraag me af of er bij deze lessen niet veel verloren gaat als je het online doet. Verder vraag ik me af hoe het dan is met de veiligheid als er persoonlijke dingen worden gedeeld?”

Een trainer in opleiding vraagt of deze cursus ook online te geven is. Zij staat te trappelen om te beginnen en is erg enthousiast. Tijdens de online trainersopleiding is er veel ruimte voor contact en het geeft energie om te merken hoe enthousiast de reacties zijn. Hieronder lees je mijn reactie.

Mijn reactie

“Goed om te lezen dat je zo enthousiast bent!

Jouw opmerking/vraag over het online aanbieden van de cursus, nu groepslessen niet aan de orde zijn; Ik ben het helemaal met je eens dat er online veel verloren gaat.

Precies die 2 dingen houden mij tegen om de cursus online te brengen voor leerlingen, veiligheid (op meerdere vlakken) en sfeer.

Er is nog een reden, namelijk dat veel ouders bovenop hun kinderen zitten, dan mee kunnen (zullen) kijken en zich ermee gaan bemoeien. Klinkt onaardig misschien, maar juist die jongeren zitten niet te wachten op moeders die dan nóg vaker zeggen dat ze dit of dat nog moeten doen. Vergelijk het maar met de pamper-ouders. 

Wat ik wél doe is online 1-op-1, omdat er toch wel veel jongeren zijn die behoefte hebben aan ondersteuning. Je zou ook kunnen gaan wandelen 1op1, dan ben je echt samen, dat zou veiliger kunnen voelen. Dat heb ik een paar keer gedaan, zowel vriendschappelijk als betaald. Dat vond ik zelf de mooiste oplossing voor dit moment. Lekker buiten, in beweging, en intussen geef je de tools mee.”

Dus als er vraag is of behoefte, en die is er want de behoefte aan ondersteuning is groot, doe ik online 1op1 sessies. Met één persoon heb ik toch meer gevoel bij wat er aan de andere kant gebeurt en kan ik daar beter op inspelen.

Hier kun je meer lezen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen