Hoe kan ik jongeren helpen tijdens de lockdown?

Hoe kan ik jongeren helpen tijdens de lockdown?

Onrust onder jongeren en studenten

Op het moment is er veel onrust onder jongeren en studenten. Zij hebben behoefte aan contact en ondersteuning. Ontspanning en rust is moeilijk te vinden, net als de motivatie om aan het werk te gaan met de studie.

Een normale, wekelijkse yogales zou voor deze groep geweldig zijn om te volgen, het zou ze enorm helpen. Ze zouden zich er zonder twijfel beter door gaan voelen. Ik denk dat er geen yogadocent bestaat die het hier niet mee eens is. Maar de jongeren zien daar meestal het nut niet zo van in.

Het moet nuttig zijn

Hoe krijg je jongeren en yoga bij elkaar?>

Het antwoord bleek  eenvoudig: je moet iets aan toevoegen, zodat de jongeren zien dat het volgen van de les nut heeft. Dat ze er aanwijsbaar iets aan hebben. Precies daarom slaat de cursus EindExamenYoga zo goed aan!

Het is niet enkel yoga (feitelijk is het dat wel, maar in de volksmond verstaat men onder yoga het doen van houdingen), maar meteen een cursus omgaan met faalangst en stress. Er zijn veel jongeren die graag een faalangst-cursus zouden willen volgen, maar ook daarvoor is de drempel vaak te hoog.

Het beste van deze twee is gecombineerd in de 7-weekse van EindExamenYoga:

  1. yoga
  2. faalangsttraining

Hoe kun je deze cursus geven nu alles dicht zit vanwege de corona-lockdown?

Er zijn meerdere manieren waarop je dat kunt doen:

  1. online 1:1
  2. online, via Zoom of iets dergelijks, met een groep
  3. buiten 1:1

Aan deze laatste wil ik graag wat toevoegen, want het is heel bijzonder om samen al wandelend te bespreken wat er speelt. Het wordt een wat andere les dan binnen, maar je kunt dezelfde boodschap overbrengen en dezelfde ondersteuning bieden. Wie de cursus Mind-Walk heeft gevolgd, zal ook EindExamenYoga moeiteloos kunnen vertalen naar een wandeling. De natuur en de buitenlucht doen op zich al veel goed!

Binnen een week starten

Kan elke yogadocent deze cursus geven?

Ja, dat kan, na het volgen van de opleiding. En je kunt snel starten, want de opleiding is er nu ook online. Je krijgt een pakket per post toegestuurd (oké, dat duurt even een dag) en vervolgens doe je module voor module in je eigen tijd. De meesten doen dit in één week, maar er zijn ook voorbeelden van enthousiastelingen die het in één dag deden!

 

Vind hier alle informatie over de online trainersopleiding

Over de schrijver
Reactie plaatsen