De kracht van handen en een powervrouw
08 november 2021 

De kracht van handen en een powervrouw

Magic hands

In de trainersopleiding van EindExamenYoga heeft ook de mudra een plek. Altijd. Want, onderschat nooit de kracht die schuilgaat in handen, ja, ook in jouw handen. Zo zijn er alternatieve geneeswijzen die enkel de kracht van de handen gebruiken, met indrukwekkende resultaten. Laat je echter niet wijsmaken dat die 'genezer' een bevoorrechte positie heeft, want elk mens heeft deze gave: magic hands.

Mudra

In de oosterse wereld is men er meer bekend mee, maar ook in het Westen krijgt het steeds meer ruimte: de mudra. Een mudra is een specifieke handhouding, die energiepunten activeert en daarmee een helende werking heeft. Klinkt best vaag, vind je niet?

Vraag je je nu af waarom dit onderwerp hier een plek krijgt? Dat zal ik je vertellen.

Het is namelijk nogal vervelend als een scholier of student tijdens zijn toets of examen een ingewikkelde mudra gebruikt en de surveillant denkt dat er geseind wordt. Oeps! Die surveillant is waarschijnlijk niet bekend met mudra's en het zal een hele toer zijn om je onschuld aan te tonen. Weg resultaat!

Tijdens de trainersopleiding komt daarom het onderwerp 'mudra's' langs, want er zijn een paar handhoudingen die top-of-the-bill zijn als je het even niet meer weet. Zonder dat iemand er iets vreemds in ziet.

Merkel

Er is een power-women die niet alleen bekend staat om haar prestaties, maar ook vanwege haar handen. Oké, en haar jasjes. Let maar eens op, haar handen versterken haar uitspraken, zonder dat ze grootse gebaren maakt.

Over grootse gebaren gesproken, dat is wat mij betreft een beetje té hip geworden, spreken en daarbij je handen gebruiken. De meest spastische handvormen en enorme armbewegingen lijken er tegenwoordig helemaal bij te horen.

Let hier maar eens op als je televisie kijkt. Kijk naar de handen en de armen. Vergeef het me als je buikpijn krijgt van het lachen  


Kijk hier eens, over de jasjes én de handen (bron AD):

Merkel verklapt aan vooravond vertrek wat er gebeurt met haar jasjes


Hier een stuk over de verschillende handgebaren van Angela Merkel (bron Trouw):

De bezwerende en berustende handen van Angela Merkel

Over de schrijver
Reactie plaatsen