Waar denk jij aan bij 7 kleuren?
01 november 2021 

Waar denk jij aan bij 7 kleuren?

7 kleuren

Als ik zeg: "7 kleuren, waar denk jij dan als eerste aan?"

Grappig, als je deze vraag stelt aan mensen om je heen, zijn vier antwoorden die vaak genoemd worden.

Afhankelijk van leeftijd en de situatie waar mensen in zitten, krijg je verschillende antwoorden. Het is een onderzoek van niks, maar ik heb er wel lol in gehad. Kijk maar eens mee.

Rood, blauw, roze

Het zijn voornamelijk kinderen die een rijtje kleuren opnoemen. Naast de kleur roze, worden wonderlijk genoeg de kleuren van de regenboog het vaakst genoemd. Zou dat toeval zijn?

Regenboog

Verder wordt de regenboog genoemd. Niet het eerste wat mij te binnen schiet als ik denk aan 7 kleuren, maar toch zijn er aardig wat mensen die dat klip en klaar zeggen als je de vraag stelt. 

Chakra's

Yogamensen beginnen vrijwel allemaal direct over de chakra's. Het is toch geweldig. Waar je mee omgaat word je mee besmet, zeggen ze weleens. Maar dit heeft naar mijn idee vooral te maken met wat je bezig houdt.

Stront!

Dan is er nog een groep die meteen aan stress en faalangst denkt, bij het horen van de kreet '7 kleuren'. Haha, het is hilarisch. Sta je voor een spannende situatie, dan zijn de regenbogen en de chakra's niet meer in beeld, dan wordt er vooral gedacht aan een broek vol. Ja, met 7 kleuren!

Boodschap

Je omgeving, je situatie en je state-of-mind zeggen dus veel over hoe je iets opvat. Met precies dezelfde woorden kun je verschillende boodschappen geven. Enkel en alleen omdat ze op verschillende momenten anders geïnterpreteerd worden. En dat is wél boeiend. Want precies dezelfde woorden kunnen soms als een compliment worden opgevat, maar een andere keer kunnen ze zomaar een lelijke uitwerking hebben. Stof om over na te denken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen