Helpt yoga ook bij blessures?

Yoga en blessureleed

Voor sportende mensen is het volgen van een wekelijkse yogales een goede aanvulling. Er ontstaan minder blessures en ontstane blessures herstellen vaak beter en sneller bij mensen die yoga volgen. Curatief en preventief, door ontspanning en bewustwording. Een echte aanrader dus.

Marathonloopster

Vorig jaar ontving ik een leuke, sportieve dame in de yogales. Supersportief, leuke dame. Dat ging zo:⁠

Yoga is eigenlijk niks voor mij, maar ik weet eigenlijk zeker dat het heel goed voor me zal zijn. Mag een keertje bij jou een les volgen?

Natuurlijk kan dat. Vertel, waarom denk je dat yoga goed voor jou is?

Omdat ik allemaal blessures heb! Als het één over is dan heb ik het volgende alweer te pakken. Heb ik een blessure aan mijn been en train ik alleen mijn bovenlichaam. Krijg ik daar weer wat. Ik word er gek van.


Hoe zorg je er voor dat je lichaam herstelt, bijvoorbeeld na een marathon?⁠

Nou, dat is niet echt nodig. Ik doe krachttraining of ga minder ver hardlopen.⁠

Ondanks je blessures en pijntjes?

Ja, daar ga ik als het kan gewoon omheen. Of er doorheen. Gaat wel weer over.⁠

Een ware strijd

Tijdens de eerste les ligt ze te vechten, want het is zo rustig. Dit is zij niet gewend, ze wil bezig zijn. Maar ze besluit wel om volgende week weer te komen, want ‘ik voel wel dat het goed voor me is, mijn lichaam heeft dit nodig, ikzelf denk ik ook wel eigenlijk’.⁠

Als ik haar weer zie vertelt ze dat ze zich nog de hele dag en zelfs daarna erg rustig heeft gevoeld. Minder opgejaagd.

Mag ik een 10-lessenkaart? ⁠

Natuurlijk, je bent van harte welkom. Ook als ik weet dat je het eigenlijk niet leuk vindt. Je zult zien dat dat gaat veranderen.

Wat knap en wat moedig! En wat herken ik dit!⁠


Over de schrijver
Reactie plaatsen