Hoe ga ik stress te lijf tijdens mijn studie?
04 september 2021 

Hoe ga ik stress te lijf tijdens mijn studie?

Stress te lijf gaan

Een mooie uitdrukking, maar weet je dat je dit letterlijk kunt doen? Je lichaam gebruiken om de stress die je voelt te verminderen? Je kunt dit leren tijdens een cursus EindExamenYoga, waarbij een gecertificeerde trainer je in 7 sessies van een uur leer hoe je het heft in handen neemt als het gaat over stressbeheersing en aanverwante vervelende ervaringen. Je creëert tijdens deze serie jouw eigen Body Tool Box.

Lichaam gebruiken?

Nou, eigenlijk is dat niet op de juiste manier verwoord. Wie niet luistert naar zijn lichaam, gebruikt het eigenlijk eerder, of misbruikt het zelfs. Met je lichaam als gereedschapskist voor het repareren van overmatige stressbeleving, ga je feitelijk terug naar de natuur. Naar je eigen natuur. Jouw lichaam geeft je ontieglijk veel signalen, maar bijna iedereen heeft het afgeleerd om hier naar te luisteren. Zonde!

Wil je weten hoe je die signalen kunt herkennen en herontdekken? Nogmaals, zoek een EindExamenYoga-trainer in de buurt en maak een afspraak. Nog veel leuker en leerzamer om met een groepje een training te volgen. Studenten kunnen via de studentenvereniging een cursus regelen. Of kijk eens of je huisgenoten mee willen doen. Met een beetje geluk zit er een yogastudio in de buurt die de cursus organiseert. Vraag de studio naar de cursus, als deze niet te vinden is op de website.

Zoek een trainer

Gelukkig zijn er steeds meer trainers, in heel Nederland en in Vlaanderen, die de opleiding gevolgd hebben. Als er niemand is in jouw omgeving, vraag er dan aan een yogastudio in de buurt of er een yogadocent is die interesse heeft om de opleiding alsnog te volgen, online kan het snel geregeld zijn. De expertise van de yogadocent, aangevuld met specifieke technieken die jij kunt inzetten als je last hebt van examenvrees.

Praktisch

Denk nou niet dat je een zweverig traject in gaat, met een zo een cursus. Juist niet! Je leert hele praktische oefeningen, die je direct kunt gebruiken. Naarmate je het meer hebt toegepast, zal het gemakkelijker gaan werken,. Dat is bijna met alles het geval, hier ook. Maar toch ga een direct resultaat opmerken, wie wil dat nou niet?! 

En je eigen bodytoolbox heb je altijd bij de hand!

Over de schrijver
Reactie plaatsen