Krijg jij weleens speciale verzoeken voor een yogales?

Krijg jij weleens speciale verzoeken voor een yogales?

Yoga met een thema

Yoga geven aan een vaste groep deelnemers vind ik hartstikke fijn om te doen. Mijn lessen bereid ik altijd voor, maar meestal wijk ik al snel af van wat ik vooraf had bedacht. Dan volg ik mijn gevoel. Al komt het ook nog weleens voor dat iemand voor aanvang van de les aangeeft ergens last van te hebben.

Voor de duidelijkheid vertel ik er altijd bij dat ik geen arts ben en geen diagnose kan en mag stellen. Wel dat ik vaak merk dat juist hele zachte oefeningen een behoorlijke verlichting kunnen bieden en soms zelfs klachten laten verdwijnen. En dan doen we in die les oefeningen en meditaties die toepasselijk zijn.

Dit zijn magische momenten

Ik weet niet of je het herkent, maar soms komt zo een les dan vanzelf naar je toe. Je hoeft niet te bedenken wat je gaat doen, je doet het gewoon. Ken je dat? Elke les vind ik mooi om te geven, maar dit zijn de magische momenten. En dan vind ik het mooi om achteraf die les uit te werken en te bewaren. Dan kan ik hem nog eens herhalen. (Om dan weer van het plan af te wijken, maar dat is niet erg 🙂)

Intussen is een aardige verzameling themalessen ontstaan, compleet met bijpassende eindontspanning. Omdat ik heel erg van oude gezegdes hou, schrijf ik ook die erbij. Vaak zijn oude spreuken en gezegdes heel toepasselijk. Bijvoorbeeld 'wat heb je op je lever' of 'welke last draag jij op je schouders'

Er ontstaan vaak inzichten

Themalessen zijn leuk om te geven en er zit iets extra's in, dat de mensen mee kunnen nemen. Er ontstaan vaak inzichten. 'Loslaten' is zo een themales, deze deel ik gratis op de website. Jongerenyoga met een twist. Al kun je deze lessen ook aan volwassenen geven, die vinden het heel leuk.

Wie loslaten moeilijk vindt, doet er goed aan zich af te vragen waarom hij vast wil houden.

Themalessen zijn ook heel handig om te gebruiken bij een gastles of als kennismakingsles. Bij een bedrijfsborrel, na een studiedag of bij andere gelegenheden zijn dit mooie lessen om te geven.

Download deze themales Loslaten, om zelf te geven of als inspiratiebron voor jouw eigen themales.

Over de schrijver
Reactie plaatsen