Zijn lichaamshoudingen van invloed op je prestaties
24 mei 2021 

Zijn lichaamshoudingen van invloed op je prestaties

Ben je een winnaar?

Als je de winnaar bent of feest viert, steek je je armen in de lucht, maakt je lang en je lacht. Uitbundig en blij. Aanstekelijk voor anderen om met je mee te juichen. Omdat je een open houding hebt kun je zie je dat en versterkt je euforische gevoel. Maar heb je verloren of zie het niet meer zo zitten allemaal, dan kruip je in elkaar, voorovergebogen kijk je omlaag. Mocht er toch iets vrolijks te zien zijn om je heen, het komt niet bij je binnen, want je ziet niks.

De juiste houding

Door een bepaalde houding aan te nemen, kun je zaken veranderen. Bijvoorbeeld hoe je je voelt. Moet je een gesprek voeren en vind je dat best spannend? Zorg er dan voor dat stevig gaat staan, op beide voeten, met een rechte rug en je hoofd rechtop. Let op, dat is niet met je neus in de lucht. Door een stevige houding aan te nemen, zul je je steviger voelen en kom je ook steviger over. Jouw houding doet ook iets met de ander. Kijk maar naar de foto boven dit bericht, wedden dat het iets met je doet?

Met je armen kun je ook veel vertellen, maar die boodschap ontvang je ook zelf, van binnen. Met je armen over elkaar kom je gesloten over, zo zal het voor jou ook voelen. Probeer het maar. Friemelende vingers komen onzeker over, nerveus. Wil je je zekerder voelen? Stop met friemelen.

Een glimlach op het gezicht, ook al 'trek je een gekke glimlachende bek' zorgt ervoor dat het lichaam hormonen aanmaakt die ervoor zorgen dat je je ook echt vrolijker gaat voelen. Zo simpel en het werkt direct. Vind je het moeilijk om een glimlach te trekken? Neem een potlood tussen je tanden, dan heb je de grimas al te pakken.

Invloed

Door je te oefenen in lichaamshoudingen kun je je algehele houding, de manier waarop je in het leven staat, veranderen. Gemerkt of ongemerkt, het gebeurt, het effect is er altijd. Houding en gevoel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je hebt veel meer invloed op hoe je je voelt dan je denkt en het kan heel eenvoudig zijn om deze invloed op jezelf te laten werken.

Kijk maar in spiegel!

Over de schrijver
Reactie plaatsen