Houden van een empaat

Als je van een empaat houdt…

Als je van een empaat houdt, hou dan eerlijk en met heel je hart van ze.

Empaten nemen liefde niet licht op, ze doen niet alsof. Als ze echt gekozen hebben om hun hart voor je te openen, wacht dan op je omvergeblazen te worden.

 Hun liefde is intens, krachtig, rommelig en soms moeilijk te beheersen, maar het is echt. Empaten weten niet hoe ze op een andere manier moeten liefhebben.

Gevoelig

Een empaat is iemand die erg gevoelig is voor de energie, stemmingen, emoties, situaties en hun omgeving van mensen tot het punt waarop ze de emoties kunnen voelen alsof ze van zichzelf zijn.

Ze hebben ook een zeker psychisch vermogen om dingen te ‘weten’ zonder daar bewijs van te hebben. En beetje mysterieus en complex, hun emoties zitten diep, maar wat onder de oppervlakte ligt is een eigen wereld.

 Als je in de ogen kijkt van een empaat die zijn hart heeft geopend, zie je kwetsbaarheid, eerlijkheid, pijn, dromen, geluk, liefde.

Met deze gedachten, deze ideeën, deze emoties, deze verlangens voortdurend aanwezig, kan niet iedereen een relatie hebben met een empaat.

Stuk

Ze kunnen niet veranderen. Niets maakt een empaat meer stuk dan als je probeert hun gevoeligheid en empathische vaardigheden te veranderen.

Empaten zijn anders dan de meeste mensen die we kennen. Ze zijn gevoelig, intuïtief, makkelijk over-opgewonden. Ze huilen en zien overal schoonheid. Ze voelen de pijn van anderen. Probeer ze dus niet te veranderen, het gaat niet lukken en ze sluiten meteen.

Ze hebben de persoon waar ze van houden nodig om eerlijk te zijn. Oneerlijkheid werkt niet voor een empaat. Ook al is het nooit de bedoeling dat ze misleiding ontrafelen, ze voelen het vaak. Het is een kwelling voor hen om te weten dat er iets achter hun rug om gedaan wordt en geen direct antwoord te hebben. Wees eerlijk en oprecht vanaf de eerste keer.

Als een vogel

In hokjes gaan ze schade veroorzaken. Ze zijn als vogels, ze moeten vrij kunnen vliegen waar hun emoties hen ook leiden. Ze kooien is als hun vleugels afhakken. Ze zullen het licht verliezen dat hun de weg wijst als je ze probeert te beheersen. Als dit gebeurt, zullen ze stoppen met zich open te stellen en zullen ze de liefde die ze moeten geven diep in zichzelf verbergen. De schade is niet gemakkelijk te herstellen, maar wel te vermijden door hem niet in een hok te proberen te stoppen.

De empaat waar je van houdt is waarschijnlijk gebroken in het leven en zou moeten worden behandeld met gevoeligheid over het tempo van de dingen die tussen jullie twee gaan. Haast het niet. Het komt vanzelf als het klaar is. Je moet ze even alleen laten zijn.

Empaten moeten hun batterijen opladen in een eigen ruimte. Het is voor iedereen anders, maar ze hebben tijd nodig om alleen te zijn.

Het kan vermoeiend zijn om altijd de energie van de mensen om ons heen te voelen, schaam je alsjeblieft niet, voel je niet vervelend als ze moeten opladen.

Het betekent niet, dat ze je niet leuk vinden. Of dat ze je gezelschap niet leuk vinden. Het betekent dat ze hun geest moeten kalmeren en hun energie moeten vernieuwen. Ze zullen gelukkiger terugkomen dan voorheen.

Vaak kunnen ze niet uitdrukken wat ze voelen. De emoties van een empaat zijn ongelooflijk complex. Zozeer zelfs dat ze het moeilijk hebben om uit te spreken wat ze voelen. Geef ze wat ruimte. Wees begripvol. Neem serieus wat ze zeggen.

Creatief

Empaten zijn ontzettend creatieve mensen. Er komt altijd wel een idee in hun gedachten. Neem ze serieus. Geloof in hen, ook al lijkt het idee misschien gek voor jou.

Empaten, waarschijnlijk meer dan wie dan ook, hebben het vermogen om echt verschil te maken in de wereld. Luister naar hen wanneer ze hun hart voor je openen. Want ergens tussen hun enthousiasme, hun passie en de woorden die ze gebruiken, wordt er iets heel verbijsterend gecreëerd.

 Ze zijn heftig. Empaten hebben de neiging om behoorlijk heftige mensen te zijn. Ze zeggen het niet, maar ze voelen alles zo diep dat het vanzelf naar hen komt. Als ze uitzonderlijk intens zijn, geef ze dan wat ruimte. Als ze je nodig hebben, blijf dichtbij.

 Hun intuïtie is over het algemeen goed. Ja, in tegenstelling tot wat men denkt, weten ze eigenlijk waar ze het over hebben. Ze zijn empathisch en voelen alles.

Dus als ze ergens een goed gevoel over hebben, vertrouw ze. Als ze ergens een slecht gevoel over hebben, vertrouw ze dan. Als ze je vertellen over een droom omdat het hun hart heeft geraakt, vertrouw ze dan. Als ze denken dat iemand liegt, vertrouw ze dan. Vertrouwen op een empaat in je leven is hen laten zien dat je gelooft wat ze zeggen.

Licht en liefde

Ze zijn hier om Licht en Liefde te geven.

Verken de wereld met hen en doe Goed! "


~ Auteur onbekend ~

Te mooi om niet te delen

Over de schrijver
Reactie plaatsen