Yoga in de sportschool, maar dan buiten
19 mei 2021 

Yoga in de sportschool, maar dan buiten

Sportschool

Hoewel ik jarenlang yoga heb gevolgd in de sportschool, bij mijn favoriete yogaleraar, ben ik zelf nooit van plan geweest om les te gaan geven in een sportschool. Toch sta ik inmiddels als vaste instructeur vermeld achter drie yoga-uren in een sportschool in Rotterdam Prinsenland. Hier en daar weten collega's mij te vinden als het gaat om een invaller, dat doe ik graag, maar om dit jaarrond wekelijks te doen, was nooit het plan.

Invaller

Eerst zijn er een aantal invalbeurten, als vervanging voor de vaste instructrice. Omdat zij nog schoolgaande kinderen thuis heeft, ben ik tijdens de schoolvakanties degene die de lessen overneemt. Deze sportschool is anders, de bezoekers komen massaal naar de yoga en wat vooral opvalt is dat het allesbehalve een homogene groep is. Superleuk, allerlei leeftijden, mannen en vrouwen,  alles zit hier letterlijk door elkaar en de sfeer is geweldig goed. Soms zijn er wel 35 deelnemers, maar iedereen vindt het prima en de mensen genieten zichtbaar van een uur ontspanning.

Extra uur

Als snel wordt het té druk in deze lessen, dus er komt een extra uur yoga in het rooster te staan. De manager vraagt mij of ik dat wil invullen en ik besluit het te doen, ondanks mijn eerdere idee hier niet aan te beginnen. Deze sportschool is zó toegankelijk en iedereen is hier zó welkom, dat vind ik zo mooi, dat ik 'ja' zeg. Het extra uur is overigens in no-time ook weer vol, het is echt te gek hoeveel animo hier is.

Rooster uitgebreid

Inmiddels verzorg ik hier samen met een collega de yogalessen. Het is grappig, want wij hebben elkaar nooit ontmoet, maar we vervangen trouw elkaars lessen. Een paar appjes over en weer en het is geregeld. Er zijn nog andere invallers, dus het gelukkig ook vrij eenvoudig te regelen als ik verhinderd ben. Niet dat dat vaak gebeurt, maar het geeft mij toch een vrijer gevoel.

Terrasje pakken?

Tijdens de zomer van 2020 en nu we in 2021 weer starten, zijn de lessen op een voormalig terras. Het is een bestraat terras onder de eerste verdieping, aan twee kanten staan de muren van het gebouw en aan de andere twee kanten een muurtje van een meter hoogte ongeveer. Met daarachter, jawel, uitzicht op het mooie Prinsenpark. Het park met het 'vierkant eiland in de plas'. Deze plek is zó fijn om yoga te doen! Van mogen de lessen hier buiten nog lang doorgaan, zolang het weer het toelaat kunnen we hier buiten heerlijk vouwen en buigen en strekken.

Met een zonnetje en een briesje en soms een spettertje regen. Genieten!


Over de schrijver
Reactie plaatsen