Je examen-toverstaf, zo maak je die!
11 oktober 2021 

Je examen-toverstaf, zo maak je die!

Doen alsof

Net doen alsof is vaak het begin van een nieuwe gewoonte of een nieuwe vaardigheid. Daar kun je een leuk spelletje van maken. Een spel dat je ook nog eens kan helpen op lastige momenten. Niemand die het door heeft, niemand die het ziet, maar jij hebt er je voordeel van, zelfs als je weet dat je doet alsof.

Harry Potter

Ken je Harry Potter? Daar gebruiken de tovenaars-in-spé een toverstaf. Zij kopen die in een speciale winkel. Maar jij kunt er zelf een maken, je eigen DIY-toverstaf met speciale krachten die je ook nog eens zelf verzint.

Klinkt als een sprookje toch? Nou, dat is het ook. Maar als je bedenkt dat jouw brein het onderscheid niet kan maken tussen verbeelding en echte beelden, dan zou het best wel kunnen werken.

Toverstaf

Stel je voor dat je een toverstaf hebt, waarmee je elke beleving kunt veranderen in een plaatje dat je in je verbeelding oproept. Dat je met je toverstaf die formule kunt oproepen, waar je even niet op kunt komen. Pak je toverstaf en spreek in gedachten je wens uit. Waarom niet?

O ja, moet je wel een toverstaf bijdehand hebben natuurlijk.

Zelf maken

Het leukste is misschien nog wel, dat je op elk moment iets kunt benoemen als jouw toverstaf. Ben je buiten, zoek een takje. Zit je in je examen? Voor je begint, roep je je pen of je potlood uit tot je magische toverstaf. Tover de negatieve gedachten weg door ze te veranderen in het plaatje dat je graag wilt zien.

Oefen jezelf

Het vergt een klein beetje oefening, voordat je door hebt hoe gemakkelijk dit is. Dus begin ermee, oefen minstens één keer per dag met iets. Moet je mee op visite bij je saaie tante? Gebruik je toverstafje en verbeeld je dat je op bezoek bent bij je favoriete popster. Is de leraar biologie niet jouw type? Verbeeld je dat jij zelf het voorwerp is waar hij over spreekt, of een biologieboek dat praat. Begrijp je niets van de les waar je in zit? Gebruik je verbeelding en zie jezelf als een professor in het onderwerp.

Ceremonie

Benoem je favoriete voorwerp tot jouw toverstaf. Verzin je eigen spreuk, let the magic happen. Nog leuker wordt het, als je van het benoemen van je toverstaf een officiële ceremonie maakt, helemaal voor jezelf. Zet je favoriete muziekje op, trek je favoriete shirtje aan en maak er een vrolijke toestand van. Verbind dat aan jouw voorwerp, die vrolijke sfeer, verbeeld je dat dit voorwerp symbool onlosmakelijk verbonden is met jouw lievelingssituatie. Jouw geheim, jouw toverstaf, jouw magische kracht!

Over de schrijver
Reactie plaatsen