In de schijnwerpers

Inspiratie

Waar vind je inspiratie? Een beetje een gekke vraag, want het is niet zo zichtbaar waar creativiteit of inspiratie vandaan komt. Het is niet te koop in de supermarkt, het ligt niet in de virtuele winkel van Bol.com.

In mijn geval is inspiratie er helemaal of helemaal niet, het is er nooit half. In het afgelopen jaar was dat erg zichtbaar. Een rondje wandelen of hardlopen of een online yogales volgen is vaak genoeg om de inspiratie-schakelaar weer op standje AAN te zetten. Ideeën komen dan spontaan op, als door een bliksemschicht getroffen weet ik dan ineens wat ik ga doen of creëren.

Mijn gouden draad

De laatste weken is er een ware overvloed. Mijn gouden draad, mijn lichtlijntje met boven veranderde in een schijnwerper! Het voelt als een groot cadeau, waarvoor ik het universum dankbaar ben, omdat het mij naast alle inspiratie, ook mega veel energie geeft.

Er zijn zoveel ideeën, dat ik een systeempje gebruik om plannen te parkeren. Ik kan niet alles tegelijk, al zit dat wel een beetje in mijn aard. Omdat ik me staande wil houden krijgen sommige dingen voorrang en andere ideeën een plekje op de plank.

Soms is er ineens een magisch idee dat ik meteen ga uitwerken. Het gebeurt weleens dat de rest dan aan de kant gaat, dan gooi ik vol overtuiging het schema om. Zonder twijfel, zonder erover na te denken weet ik dat dan wat ik moet doen. Dat is de beste inspiratie die er is!

Nieuwe ingevingen

Een beetje structuur aanbrengen voor mezelf en taken plannen (wie eindexamenyoga kent weet hoe ik dat doe 🙂 ). De nieuwe ingevingen noteren en afmaken waar je mee bezig bent, al zijn dat nog wel drie dingen tegelijk, hahaha.

Bijna zijn er weer een paar toffe creaties af en ik ben er blij mee. Ik word nog blijer als ik mijn producties kan delen met de wereld om me heen. Waar ik dat vroeger het allerliefst verstopte in een diepe, donkere lade en niemand het mocht zien, mag het nu de hele yogawereld rondgaan. Dat is een overwinning voor mij persoonlijk en door te delen word ik een vrolijker mens. Als ik mijn blijheid niet kan delen, word ik chagrijnig. Daar ben ik inmiddels achter gekomen, mooi inzicht toch?

Schijnwerper op standje maximaal

De schijnwerper die Vadertje Hemel op mij gericht heeft staat momenteel op standje ‘maximaal’. Vuur al die  inspiratie maar op me af, ik ben er heerlijk mee bezig.

Ben je benieuwd naar mijn creaties? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen