Hippie in de modder

Overvloed

Het blijft bijzonder om steeds weer opnieuw te ontdekken wat je allemaal in je hebt. De kunst is om het te zien of om het er te laten zijn. Vaak is er lef voor nodig of moet de spreekwoordelijke blinddoek eerst af.

Tijdens corona zullen veel mensen hebben ontdekt dat zij veel meer kunnen dan wat zij deden. Al of niet met plezier, in crisistijd valt er veel te ontdekken en te leren. Kijk maar naar alle online activiteiten, er zijn er veel die nooit hadden gedacht ooit hun werk online te kunnen doen. Dat is een mooi voorbeeld.

Ongemerkt houden we onszelf vaak klein. Door overtuigingen, door omstandigheden of door onwetendheid. Zonde, want waarom niet delen wat je in je hebt? Ook als dat betekent dat je buiten je comfortabele zone moet bewegen. Oncomfortabel, maar hier moet je zijn om te kunnen groeien. De moed hebben om iets aan te gaan waarvan de kans bestaat dat het niet lukt. Onthoud dat alles wat niet gelukt is, toch leerzaam is geweest en daarmee alsnog heel waardevol.

Spiritualiteit als vlucht

Geld is energie. Als in een relatie de balans ontbreekt, ontstaat er ontevredenheid. Geld is een middel om het evenwicht te bewaren. Als uitwisseling van energie gelijkwaardig moet zijn, dan is geld een prima middel om energie terug te geven aan iemand die jou iets heeft bezorgd. Of dat nu een dienst of een product is, dat maakt niet uit.

Tijd is ook energie, toch kijken we daar vaak heel anders tegenaan. Vaak zijn mensen zuiniger op geld dan op tijd, terwijl je tijd niet meer terug kunt verdienen. Interessant hè?

Toch bestaat er best vaak een lastige relatie tot geld, want wat hierboven staat is hartstikke leuk, maar werkt het in de praktijk ook zo? Ik kwam dit tegen en ik vond het te leuk om niet te delen. En ook té waar(-devol).

Vooringenomenheid en oordelen

Over deze onderwerpen kun je eindeloos filosoferen. Ik laat het hier bij. Bekijk deze conversatie maar. Het is niet alleen erg leuk maar ook zeer de moeite waard. Over vooringenomenheid en oordelen, relatie met geld, spiritualiteit gebruiken als vlucht en nog veel meer.

En o ja, dan begrijp je ook meteen ‘hippie in de modder’. 🙂

Over loslaten van vooringenomenheid en hoe je jezelf klein houdt

Overvloed en relatie tot geld

Over de schrijver
Reactie plaatsen