Is het yoga? Of zit hij in het circus?
24 april 2021 

Is het yoga? Of zit hij in het circus?

Is het yoga? Of zit hij in het circus?

Soms kom je op onverwachte momenten mensen tegen met dezelfde interesses. Ik vind dat altijd leuk, want vaak wordt helemaal niet begrepen wat je doet als je yogajuf bent, dus het is best eens fijn als iemand dat wel begrijpt.

En ik verras mensen die ik ken nog wel eens, als ze horen dat ik yogajuf ben. Want die inschatting hebben zij dan kennelijk niet gemaakt.


Op reis door ScandinaviëIn het noorden van Finland

Op de motor

Laatst raakte ik in gesprek met een collega-motorrijder, want, één van mijn favoriete bezigheden is rondrijden op een Harley. En dan het liefst met een eenpittertje, een pannetje en een tentje, op rondreis door weet-ik-waar. Met weinig spullen op pad zijn vind ik op de een of andere manier heel rustgevend. Om te merken dat je zo weinig nodig hebt om vol te kunnen genieten, dat doet iets met mij.

In 2019 ben ik heel Scandinavië doorgereden en heb in Finland, Zweden en Noorwegen in het tentje en in blokhutten geslapen. Een paar jaar eerder heb ik de uiterste noord-westpunt van Spanje aangetikt en Santiago de Compostela bezocht. Geweldig!


Rondreis SpanjeNoord Spanje

Terug naar het gesprek… 

‘O joh, doe jij yoga? Dat doet een maat van mij ook!’ En deze man bleek zelf ook zo nu en dan een lesje te volgen. Dus iemand die leek te begrijpen wat een yogajuf doet. Althans, dat dacht ik, te snel.

Het gesprek ging verder en het kwam weer terug bij ‘zijn maat’; “Ja, die is de hele dag bezig met zijn practice om ‘s avonds te kunnen performen!’

Hier ben ik weg! Sowieso heb ik nooit zo goed begrepen waarom dagelijkse oefeningen ineens een ‘practice’ heten als het over yoga gaat en sorry, ‘s avonds performen? Performen?

Ik heb het maar zo gelaten, het was een leuk gesprek met oprechte interesse wederzijds, maar ik heb me later nog wel even afgevraagd of ‘zijn maat’ aan yoga doet of in het circus zit!

Over de schrijver
Reactie plaatsen