Ben jij een specialist of een multipotentialist?
14 februari 2021 

Ben jij een specialist of een multipotentialist?

Droombaan

Niet weten wat je droombaan is, omdat je zoveel leuk vindt. Heel herkenbaar voor mij. Ik wil niet elke week hetzelfde doen, daar word ik doodongelukkig van. Met bewondering kan ik kijken naar mensen die helemaal op hun plek (lijken te) zijn met wat zij doen, ook al is dat elke dag min of meer hetzelfde. Het is mij nooit gelukt.

Jarenlang heb ik in mijn eigen bedrijf gewerkt, met heel veel passie en plezier, altijd gemotiveerd. Maar daarnaast deed ik ook altijd iets anders, al snap ik nu soms niet meer waar ik die tijd vond. Een opleiding sportmassage, praktijkdiploma boekhouden, bijscholingen over loonadministratie, spinninginstructeur…. van alles door elkaar!

‘Wat wil je nu eigenlijk?’

Die vraag stelden niet alleen mijn directe omgeving, ik stelde deze vraag vooral aan mezelf. Met een zeker schuldgevoel.

En nu, vooral nu we in lockdown zitten, kan ik overal allerlei cursussen volgen en dingen leren die er anders nooit van komen waren. Dat vind ik leuk! En als ik het ga snappen, dan trekken er alweer nieuwe uitdagingen aan me.

Ik wil altijd dingen ontdekken en op een zekere manier mezelf uitdagen.

Ontdekken en uitdagen

Emilie Wapnick verwoordt het prachtig.

Je kunt een specialist zijn, dan weet je heel veel over één onderwerp. Je kunt ook een multipotentialist zijn, dan weet je onder andere heel veel verschillende zaken te combineren. Of je zit ergens in het midden. Allemaal superbelangrijk en allemaal hebben we elkaar nodig. Kijk naar deze opname en leer wat de drie superkrachten zijn van een multipotentialist. Wat een verhelderende TEDtalk!

Ben jee specialist? Of het tegenovergestelde?

Over de schrijver
Reactie plaatsen