Heb je altijd te weinig tijd?
12 september 2021 

Heb je altijd te weinig tijd?

Haast haast haast, druk druk druk

Is dit jouw mantra? Dan is het de hoogste tijd om daar iets aan te veranderen! Jawel, daar heb je meteen al het tijd-woord. Heb je weleens nagedacht over het begrip tijd? Vaak hebben mensen het over geld, over hoe voordelig of hoe duur iets is. Maar wat gebeurt er als je kijkt naar de hoeveelheid tijd die je ergens aan besteedt? Want elke seconde heb je maar één keer, die kun je niet terugverdienen, zoals geld. Wie in tijd naar dingen kijkt, maakt hele andere keuzes.

Tijd bestaat niet

In yoga of mindfulness krijgt het begrip tijd een andere lading, vaak zegt men hier dat tijd niet bestaat. In zekere zin is dat ook zo, toch ervaar je regelmatig dat een dag van 24 uur eigenlijk een paar uur te kort is en zeven dagen in de week ook best weinig. Het gaat er natuurlijk juist om dat je de tijd die je hebt goed besteed en niet overboord smijt met bezigheden die jouw kostbare tijd niet waard zijn.

Interpretatie

"Eén minuut, is dat lang of is dat kort?"

Het juiste antwoord: "Dat ligt aan de situatie waarin je je bevindt."

Moet je een minuut wachten voor de kassa in de supermarkt, dan valt het mee. Moet je een minuut wachten voordat je mag vluchten uit een brandend gebouw, dan is dat heel lang. Hier kun je eindeloos over filosoferen, maar vind je dat niet zonde van je tijd? (!)

Vooral goede keuzes maken als het gaat over je tijdsbesteding verhoogt je geluksgevoel. Niet alles heb je in de hand, sommige dingen moeten gewoon gebeuren, maar maar er waardevolle tijd van. Dat is bijna altijd mogelijk en je hebt het zelf in de hand! 

Gezegdes

Er zijn enorm veel spreekwoorden en gezegdes over tijd. In het restaurant op de foto, TickTock in New York, is de hele muur voorzien van spreuken met tijd. Niet alleen heel decoratief, het zet je soms ook even aan het denken. "Hoe ga ik daar eigenlijk mee om?" Vind je dat geen cadeautje?

Alles op zijn tijdSpelletjes winnen of verliezen, samen plezierig je tijd doorbrengen is altijd een goed idee! 

A very nice definition of time

Time is slow when you wait

Time is fast when you are late

Time is deadly when you are sad

Time is short when you are happy

Time is endless when you are in pain

Time is long when you feel bored

Every time, time is determined by your feelings

and your phychological conditions, not by clocks!

So have a nice time always!

Over de schrijver
Reactie plaatsen