Lukt het met Google of heb ik een echte goochelaar nodig?
18 juli 2021 

Lukt het met Google of heb ik een echte goochelaar nodig?

Moeilijke opgave

Een website is snel opgezocht en bezocht en bekeken, maar hoe vaak sta je erbij stil hoeveel werk daarachter zit? Het bouwen van een website, het bedenken van de inhoud en de vormgeving, het valt nog vies tegen.

Voor EindExamenYoga is het ook hoog tijd voor vernieuwing van de website en omdat ik toch thuis zit vanwege een zeker virus dat de wereld rondwaart, maak ik daar werk van.

Zelf doen. Natuurlijk. Want, zo hoor ik, een kind kan de was doen. Jaja, mijn haren gaan al overeind bij die uitdrukking, want als ze dat tegen mij zeggen, dan weet ik eigenlijk al dat ik dat kind niet ben. Toch ben ik niet te beroerd om zo nu en dan eens een uitdaging aan te gaan, dus ik schaf een nieuwe software licentie aan. Wel eentje met een uitgebreide stap-voor-stap uitleg, want anders weet ik het wel.

Zelf? Waarom?

Uitdaging! Ja, het kan veel gemakkelijker, zeggen ze. Dat weet ik wel. Dan laat je het bouwen door iemand anders. De reden dat ik het liever zelf doe is dat ik dan op een later moment weet hoe het werkt, zodat ik aanpassingen en toevoegingen zelf kan doen. Zodat ik daar geen weken op hoef te wachten om daarna de volgende peperdure rekening te krijgen. De techniek moet te doen zijn, dat is niet het moeilijkste, als ik er maar een hersenloze IKEA-achtige gebruiksaanwijzing bij krijg moet het lukken. Het moeilijkste deel is de tekst en die moet je toch ook echt zelf verzinnen als je het bouwen van je website uitbesteedt.

Succesje!

Het lukt! Jippiejajee, al snel staat er een begin van een fonkelnieuwe website op mijn beeldscherm. Met de dagelijkse instructies die ik bij de licentie heb aangeschaft krijg ik het toch aardig voor elkaar. Trots op mezelf, ja, echt. Het kan echt veel beter en mooier en gelikter, maar ik ben trots op het resultaat.

Goochelen

Tijdens het werken aan de website (een website is nooit klaar) struin ik Google af op zoek naar hulp, naar voorbeelden en naar inspiratie. Daar kom ik best ver mee, al moet ik soms flink goochelen om de boel in elkaar te zetten. Het meeste lukt, maar toch blijf ik tegen bepaalde dingen aanlopen, waar ik niet uit kom. Ook niet met behulp van de helpdesk, hier houdt het voor mij even op. Wat de helpdesk wel heeft, is een adres van een specialist op dit gebied, die helpt bij de laatste dingetjes. Kom maar door!

Prettig adres

Inmiddels heeft deze specialist me al aardig wat tips en trucs geleerd. Soms is er één klein dingetje, waardoor ik niet verder kom. Hij weet raad. Afspraak, videoverbinding, scherm delen, zo-en-zo doe je dat, heb je nog andere vragen, let hier-en-daar nog even op. Hatsiekiedee, en weer door. Hartstikke fijn om zo een hulplijn achter de hand te hebben, een superfijn adres!

Hilarisch

Na aardig wat contactmomenten kom ik er per toeval achter wat het echte beroep is van deze man: GOOCHELAAR!

Het is toch een giller! Dat ik deze man nou tref om mij te ondersteunen met het instellen van alle programma's en voor hulp bij het bouwen en onderhouden van de website.

Een kind kan de was doen toch? En ik? Ik heb een goochelaar nodig om tevoorschijn alles te toveren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen