Confetti in je onderflop

Megaklus

Al een tijdje zijn de meiden in mijn vaste groep bezig met het vullen van een grote glazen pot. Zo een grote pot waar groente in heeft gezeten, die zijn ze aan het vullen met confetti. En die confetti, die knippen ze zelf. Van stukken papier die overblijven na het knutselen.

Wat een monnikenwerk! Maar, ze hebben er schik in, dus laat maar lekker gaan. Het ziet er snel heel vrolijk uit, het is een kleurrijk geheel. En dat is geen toeval, want niet alles mag erin. Met zorg wordt besproken wat er wel in mag en wat niet. Als ik met een goudkleurig stuk papier aankom, zijn de meiden er helemaal heppiedepeppie mee: 'Nu glinstert het ook nog als we het gaan gooien!'

Mindful

Het leuke is, dat deze activiteit ze geen enkele moeite lijkt te kosten, dat er totaal geen 'moet' op zit. Dagen achtereen komt de confettiverzameling tevoorschijn en wordt er driftig geknipt, zo staat het ding weer dagenlang onaangeroerd in de kast. Geduldig te wachten.

Zo kan het dus ook! Er hoeft niet altijd druk op de ketel te staan, het mag even duren.

Het mooiste is dat het een verbindende werking heeft, want de grootste ruziemakers zijn het over dit project steeds roerend met elkaar eens. Samen knippen ze vol aandacht gekleurd papier in kleine stukjes (nee, dat is te groot, nee, dat is te klein) en zo is het een rustgevende bezigheid.

Nu glinstert het ook nog als we het gaan gooien!

Verrassing

Op een doordeweekse vrijdagmiddag worden mijn collega en ik geroepen: 'Willen jullie komen want we hebben een verrassing voor jullie!'

Mijn collega is een fitte gozer die jonger is dan mijn eigen kinderen, maar we werken altijd fijn samen. We kijken elkaar verbaasd aan en 'uuuhhh ja, we komen eraan.'

Intussen doen de kinderen een beetje geheimzinnig en ze vertellen ons dat ze hier weken aan gewerkt hebben en dat wij helemaal niets in de gaten hadden. 

Hmmmm, waar gaat dit heen?

'Gaan jullie hier maar staan, nee, ogen dicht, nee, draai je maar om want anders kijken jullie stiekem'.

Confettidouche

Dan komt het hoor, we krijgen handen vol confetti over ons heen gesmeten. Mijn collega vlucht keihard lachend naar buiten en ik? Ik draai me om en strek mijn armen gespreid in de lucht. Kom maar, ik wil 'm wel ontvangen hoor, deze confettidouche!

We hebben met z'n allen veel lol. Om beurten willen de kinderen op de foto terwijl de confetti over ze heen dwarrelt. En het is nu toch een bende, dus waarom niet?

Als de lol eraf is, pak ik een bezem en veeg alles bij elkaar. Het is in no-time opgeruimd.

Onderflop

Tot ik 's avonds thuis ben. Hahahaha, de confetti zit werkelijk overal! Uit mijn kleren komt nog een heleboel confetti. Het zit zelfs in mijn ondergoed.. Nu is het thuis ook gezellig versierd. Bij elke papiersnipper die ik vind moet ik weer lachen.

Zo eenvoudig kan een geluksmoment zijn.

Dankjewel lieve kinderen, voor dit vrolijke feestje!   

Over de schrijver
Reactie plaatsen