Aankruisen wat van toepassing is
05 februari 2023 

Aankruisen wat van toepassing is

Naschoolse activiteiten

De groep ken ik intussen wel. Ook de onderlinge verhoudingen. Alle kinderen kennen elkaar, gaan normaal gezien goed met elkaar om en zoals overal zijn er subgroepjes. Die groepjes binnen de grote groep zijn best wel stabiel. Althans, meestal, want soms is er ineens een connectie tussen kinderen die elkaar eerder nog niet zo leken te zien.

Ik heb het over bovenbouw basisschool. Een leuke leeftijd, er verandert veel, de puberteit dient zich hier en daar aan. Hilarisch af en toe.

Verliefd

De kinderen hebben vriendjes en vriendinnetjes. Nee, ik bedoel niet de gewone vriendschappen, maar ze hebben verkering. Een vriend of een vriendin, dat maakt helemaal niet meer uit. Niet in deze groep. 

Een paar kinderen zijn populair, die liggen goed in de markt zal ik maar zeggen. En ik moet echt oppassen met wat ik zeg, want soms blijkt het vriendinnetje van gisteren al vervangen te zijn door het vriend van vandaag. Allemaal goed.

Verlegen

Natuurlijk zijn er ook verlegen kinderen. Die willen ook wel verkering, maar durven dat dan niet te vragen aan degene waar ze een oogje op hebben. 'Juf, wilt u vragen of hij met mij wil? ik durf het niet.' Geweldig!

En laatst gebeurde er zoiets grappigs! Ik was aan het opruimen. Even de vloer aanvegen op de plek waar we hebben zitten knutselen. In mijn hoopje vuil ligt een zorgvuldig opgevouwen papiertje. Nu wil het weleens voorkomen dat er huiswerk op de grond belandt, of ouderbriefjes, dus ik kijk dat altijd even na voor het de vuilnisbak in gaat. En hier deed ik me toch een leuke vondst!

Zet het kruisje bij uw keuze

Wil je verkiring?

ja O of nee O

Het is toch geweldig? Wat doen wij volwassenen toch allemaal moeilijk! Je hoeft alleen maar een kruisje te zetten, je krijgt nog keuze ook! Inwendig lach ik me rot.

Intussen sta ik met dat briefje in mijn hand. De namen staan erop, ik weet dus wie op wie is. Maar wat moet ik ermee?

Ik besluit dat het briefje beter niet rond kan blijven zwerven en om beide tortelduifjes te beschermen tegen nodeloze plagerijen stop ik het in mijn zak om er geen woord over te zeggen. De één weet vast van niets er bestaat een grote kans dat de ander het al heeft aangelegd met de volgende.

Over de schrijver
Reactie plaatsen