De formule 1 is weer begonnen!

Hier zit een fan

De formule 1 is weer begonnen en ik ben fan. Misschien door mijn achtergrond in de transportsector in combinatie met een vader die mij jarenlang meenam naar de motorcross-wedstrijden die hij reed. Geen idee, maar ik vind het een feestje om het WK en alles eromheen te kunnen volgen.

Het gedrag van de coureurs en de monteurs, de spanning die eraf druipt, het hele circus eromheen, je kunt zoveel ontdekken als je er goed naar kijkt.

Aandacht, concentratie, doorzettingsvermogen, respect, kracht, samenwerking, innovatie, het is zoveel meer dan rondjes scheuren op een stuk asfalt. En daar kunnen we veel van leren.

Jongleren

Er is ook veel van te leren en ik wil daar graag een voorbeeld van geven. Want hoe concentreren de rijders zich voor een wedstrijd? Terwijl er zoveel gaande is om hun heen, overal zijn prikkels en niet zo weinig ook. Soms wordt dat vastgelegd en krijg je een inkijkje. Pierre Gasly traint zijn reactievermogen en concentratie, met balletjes, samen met een trainer. Voor een wedstrijd is dit één van de oefeningen die hij doet om zich op scherp te zetten.

Daniel Ricciardo heeft zo ook een eigen manier om zich af te sluiten en die kan ook supergoed werken voor jou, voor als je moeite hebt je te concentreren. Kijk, Max Verstappen kan het ook. Jongleren!

Gymjuf

Vroeger, toen ik studeerde voor gymjuf, hadden we op academie een docent die vond dat je dit als leraar lichamelijk opvoeding moest kunnen. Achteraf heb ik het hem nooit zelf horen zeggen, het was meer een gerucht dat rondging. Grappig, want iedereen begon alvast met oefenen. En dus kan ik het, nu nog steeds.

Als afleiding en onderbreking tijdens je studie is jongleren echt een goede. Het onder de knie krijgen is al leuk en als je het kunt heb je een heerlijke afleiding. Tegelijkertijd train je je concentratie, hoe leuk is dat? Nog leuker is het om het samen te doen, ouders kunnen dit ook leren. Pas op, het is verslavend, voor je het weet loopt de hele familie te ballen.

Verslavend

Met tennisballen kun je prima oefenen, of met iets anders, zolang het maar makkelijk in je hand past. Het beste kun je speciale jongleerballen gebruiken, die rollen niet steeds weg. Ze kosten weinig, daar hoef je het niet voor te laten.

Er zijn talloze how-to filmpjes te vinden op het internet, bekijk er eentje en heb veel plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen