Volgende week je eerste jongerenles geven?

Volgende week je eerste jongerenles geven?

De yogastudio’s blijven leeg

Ben je kleine zelfstandige en werkend als yogadocent, dan betekent de lockdown ongetwijfeld ook voor jou een verlies aan inkomsten. Hoe je hiermee om moet gaan, weet eigenlijk niemand.

Ieder doet dat op z’n eigen manier, ook ik heb zo mijn eigen-wijze. Of mijn manier de juiste is, geen idee, voor mij voelt het nu als de beste manier en dat is goed genoeg. Ik probeer te zien wat deze periode mij brengt, wat het mij wil laten zien allemaal. Het geeft mij immers ook veel mogelijkheden.

Onlangs heb ik afscheid moeten nemen van een zeer dierbare vriend, die overleed aan de gevolgen van kanker. Eerlijk gezegd was ik blij dat ik geen vol rooster had, zodat er ruimte was en is voor m’n gevoel, en dat ik in de gelegenheid was om er te zijn tijdens het ziekbed en nu voor de vrouw die alleen achter is gebleven.

Daarnaast maak ik dankbaar gebruik van alle extra vrije tijd om stil te worden. Als vanzelf komen er enorm veel ideeën spontaan omhoog, het stroomt, de creativiteit vliegt me soms aan. Ik ga veel naar buiten, hardlopen, wandelen, met of zonder meditatie, mind-walk in mijn uppie, mediteren en stil zijn.

En wat ik heerlijk vind, echt de ontdekking van deze periode, zijn alle cursussen en workshops die je online kunt volgen. Waar ik eigenlijk niet zo’n fan van was, maar dat verandert gaandeweg. Ik hou van live, van contact en verbinding, dus grote opleidingen laat ik even aan me voorbij gaan. Maar veel bijscholingen en workshops, soms een leuke challenge, ik leer zoveel waar ik anders nooit toe gekomen was!

Ontdekking van deze periode

Deze opleiding, die ik voorheen tijdens één hele dag gaf, staat inmiddels ook online. Een mooi voorbeeld; dat kon ik helemaal niet, maar het is toch gelukt. Op mijn manier. En ik krijg er ontzettend goede en enthousiaste reacties op

Mijn doel is dat meer jongeren de weg naar al onze yogastudio’s gaan vinden. Of eigenlijk, dat stressbeheersing en ontspanningstechnieken een onderdeel worden van elke opleiding. Want ook dat hoort toch bij ontwikkeling?

Laat je yogabedrijf bloeien

De laatste tijd zijn studenten en scholieren veel in het nieuws, met name deze groep jonge mensen heeft het erg zwaar door alle maatregelen. Dus nu is het moment!

Ga op pad met jongeren! Je levert een belangrijke ondersteuning, zij hebben er nu tijd voor, jij kunt jezelf laten zien en als prettige bijkomstigheid kun je de omzet vast erg goed gebruiken. Waar wacht je nog op?

‘Ik heb er nu geen geld voor’ zei laatst iemand. Dat is begrijpelijk, want er is momenteel geen of weinig salaris voor een yogadocent. Maar, met een beetje omdenken en verder kijken kom je erachter dat deze cursus met 1 tot 3 leerlingen is terugverdiend. Als het waardeloos was, gaf ik het voor niks weg, maar de prijs is relatief echt laag .

Nu is jouw moment om bij te scholen, om de extra tijd die je is gegeven te gebruiken om ervoor te zorgen dat je hier beter uitkomt dan je erin ging.

Volgende week je eerste jongerenles geven?

Over de schrijver
Reactie plaatsen