Welke voedingstips geef je voor het examen?
EindExamenYoga voor trainers
Anette Hogeboom
EindExamenYoga voor trainers
02/03/2021
1 min
0

Welke voedingstips geef je voor het examen?

02/03/2021
1 min
0

De beste voedingstips

In yogaland bestaat er een geheel eigen kijk op voeding. Iedere yogadocent gaat daar dan ook op geheel eigen wijze mee om en dat is prima, ieder volgt zijn eigen weg.

Het kan zijn dat voeding jouw passie is en dat je gewend bent om over vitamines, mineralen, kruiden, zaden en pitten te spreken met jouw leerlingen. Soms wordt er naar gevraagd, dan kun je natuurlijk jouw kennis en ervaringen delen.

Hoe ga je hiermee om tijdens de EindExamenYoga-cursus?

Maak de heisa eromheen niet groter

Je kunt natuurlijk aangeven welke voedingsstoffen heel goed zijn voor het brein, wat je beter wel en liever niet moet eten en drinken. Ongetwijfeld is wat je zegt waar. Toch is het handiger om hier met jongeren wat terughoudend in te zijn. Er zijn al zoveel dingen die zij moeten. Of juist niet mogen. Ze zijn zoekend naar hun eigen identiteit, geen kind meer en nog niet volwassen. Het is vooral belangrijk dat zij tijdens jouw les een moment van rust en stilte vinden. Hoe mooi is het als jij dát kunt bieden, zonder ze te vertellen wat goed voor ze is en wat niet? (veel mooier is het wanneer zij dat zelf gaan voelen… uitdaging!)

En laten we eerlijk zijn, het heeft weinig zin om net voor je examen je hele voedingspatroon om te gooien. Dat doet meer kwaad dan goed, daar mag je vanuit gaan. Laat de jongeren doen wat ze gewend zijn, maak het examen en de heisa eromheen niet groter dan nodig.

Voedingspatroon omgooien

Met alles wat er van de jongeren verwacht wordt, met alles wat zij moeten leren, zitten de pubers meestal niet verlegen om nog een extra lesje over voeding.

Gun de jongeren hun eigen weg en geef ze hiervoor de tijd. Ook hier geldt dat je ieniemienie-kleine zaadjes kunt planten, want soms krijg je spontaan kromme tenen als je ziet wat ze naar binnen werken. Oordeel niet, laat het even voor wat het is.

Niemand kan alles tegelijk, ook jij hebt tijd gekregen om te komen waar je nu bent. Toch?

Meer over jongerenyoga & stressbeheersing leer je tijdens de yogadocenten-bijscholing.

Reacties
Categorieën