Kun je met iemand samen een yogales geven?

Kun je met iemand samen een yogales geven?

Samen was het nóg leuker!

Het antwoord is ja, sommige lessen kunnen juist heel goed samen gegeven kunnen worden. 

Om verschillende redenen kun je een les samen doen. Heb je een eenmalige les op een speciale gelegenheid met deelnemers die onbekend zijn met yoga, dan kan één van beiden rondlopen en wat persoonlijke aanwijzingen geven waar nodig. Of bij de kerstyogales, waar een verhaallijn en yogahoudingen door elkaar heen lopen. Dan kan iemand voorlezen en de ander de houdingen aangeven. Ik ken ook een sportschool waar een les zó vol was elke week, dat er een extra docent was die rondliep voor persoonlijke aanwijzingen. Dat was daar handig opgelost.

In de afgelopen jaren heb ik de kerstyogales meerdere keren zelf gegeven. Op verschillende locaties, van verzorgingshuis tot sportschool. Een aantal keer deed ik dat met iemand samen. Dan leest de één voor, de ander begeleidt de mensen in de houdingen. Dat is zóóó leuk! Alleen geven was mogelijk en superleuk, samen was het nóg leuker!

Wijzen op de aandachtspunten

En wat te denken van online lessen? Je kunt de online yogalessen zelf streamen of opnemen, dat werkt prima weten we inmiddels. Bijvoorbeeld wanneer je wat meer verdieping wilt geven met betrekking tot de yogahoudingen, zou je dat heel goed met een collega-docent samen kunnen doen. Samen voor de camera, de een neemt de asana aan, de ander kan de aanwijzingen geven en wijzen op de aandachtspunten die bij de asana horen.

Kinderyoga en tieneryoga

Dan wil ik het nog hebben over het samen lesgeven als het gaat over kinderyoga of tieneryoga. Live of online, het is hartstikke leuk om met je kind of kleinkind alles samen voor te doen, bijvoorbeeld tijdens een ouder/kindles.. Desnoods ‘leen’ je een kind, waarvan je weet dat die leuk vindt. Misschien heb je al direct iemand in gedachte, waarmee je graag zou willen samenwerken. Dat is toch supertof?! Heb je inspiratie nodig voor een duo-les met je kind? 

Laatst zag ik tv een supertoffe workout langskomen, bij Zappsport. Daar werd ik helemaal vrolijk van! Het is toch ontzettend leuk als je zo je yogales geeft? Kijk hier maar eens naar: Zappsport@home workout met Nathan Rutjes

Ik ben fan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen