Kan ik ook studenten helpen met EindExamenYoga?
EindExamenYoga voor trainers
Anette Hogeboom
EindExamenYoga voor trainers
01/23/2021
1 min
0

Kan ik ook studenten helpen met EindExamenYoga?

01/23/2021
1 min
0

Jongeren van 15 tot 25 jaar

Ja, zeker! Het programma is bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Iedereen die last heeft van examenstress zal er veel aan hebben, maar dit is de doelgroep waarvoor de cursus is ontwikkeld. Nederland telt meer dan 300.000 studenten, dus een enorme grote groep kan hiermee ondersteund worden. Hulp bij examenstress, faalangst, tijdsdruk, motivatie of planning is altijd welkom.

Afhankelijk van de manier waarop je de cursus geeft, pas je aan welke technieken je overbrengt. Geef je les aan een groep, dan pak je de algemene lijn, de cursus zoals die volledig uitgewerkt is in de handleiding. Geef je privé-training dan kun je echt toewerken naar de problemen van deze ene student. Je kunt er dan voor kiezen om alternatieve technieken te behandelen, als de student daar behoefte aan heeft.

Was dit er niet ‘in mijn tijd’?

Er zijn trouwens veel volwassen mensen die het jammer vinden dat deze cursus er niet was ‘in hun tijd’. Dat hoor ik echt vaak. En soms deel ik een techniek met iemand die vraagt om een oplossing voor een bepaalde stressvolle situatie. En dan werkt het ook. Hoe eenvoudig een techniek kan zijn, verbaast vaak mensen. 

Sommige technieken zijn ook geschikt voor jonge kinderen. Er zijn trainers die ze met basisschoolkinderen delen, ieder op z’n eigen wijze. En dat is mooi, want zo kunnen we mensen bereiken. Door het aangepast aan te bieden aan wie het nodig heeft of goed kan gebruiken. 

Er zijn zoveel mensen die onder druk staan, er zijn ook veel mensen die zichzelf onder druk zetten (echt waar!), dat het vaak een opluchting is als blijkt dat het ‘probleem’ met simpele, nuchtere methodes verlicht wordt of zelfs verdwijnt. Dat is toch geweldig!

Simpele en nuchtere methodes

Studenten in jouw regio? Ga hiermee aan de slag! Je biedt ondersteuning en ontspanning, dat kunnen veel studenten heel goed gebruiken!

Reacties
Categorieën