Hoe bepaal je het tarief voor je yogalessen?

Hoe bepaal je het tarief voor je yogalessen?

Mag je zelf het tarief bepalen voor de cursus?

Alle trainers zijn vrij om zelf te bepalen wat er berekend wordt voor de cursus van EindExamenYoga. Vrijheid blijheid!

Er zijn veel kant-en-klare cursussen en opleidingen waarbij je van alles ‘voorgeschreven’ krijgt en waarbij je een minimaal tarief of een vast tarief moet rekenen. Niet hier. Toch zijn er vaak vragen over.

Hier zijn vaak vragen over

‘Hoe bepaal je de prijs voor deze 7-weekse cursus?’

Er zijn verschillende manieren voor. Als je de opleiding volgt, ontvang je ook een sheet waarin uitgebreid wordt uitgelegd hoe je je tarieven kunt bepalen. Niet alleen bruikbaar voor deze cursus natuurlijk, dat kun je voor alles gebruiken wat je aanbiedt.

Wanneer je al yogalessen geeft, kun je het tarief dat je daarvoor rekent gebruiken voor het bepalen van jouw tarief voor de EindExamenYoga-cursus. Je kunt iets hoger gaan zitten, omdat je iets toevoegt aan je lessen.

Als je een cursus op een school aanbiedt en aan de school factureert, dan kun je op een andere manier je tarief bepalen. Dan ga je bijvoorbeeld uit van 10 deelnemers en dan is dat je tarief, 10 maal de prijs per persoon maal 7 lessen.

Geef je de lessen aan een groep studenten, dan kun je een studententarief overwegen. Of aan andere groepen, het is voor jou gemakkelijker als een complete groep zich aanmeldt. Staffelkorting, omdat je er minder werk aan hebt als er in één keer aangemeld en betaald wordt.

Wil je jouw cursus gratis aanbieden? Ook dat mag, het is jouw tijd, het is jouw energie. Al ben ik er zelf geen voorstander van, want eigenlijk zeg je dan dat jouw tijd en jouw energie waardeloos zijn, maar het mag wel.

Je voegt iets toe aan je lessen

‘Maar wat reken jij dan Anette?’ wordt mij vaak gevraagd.

Mijn tarief voor deze cursus stressbeheersing is heel laag, omdat ik het voor iedereen bereikbaar wil houden. Ik reken 75 euro per persoon voor de cursus in groepsverband en 210 euro voor een individueel traject

Snel terugverdiend!

Voor de snelle rekenaars onder ons; deze opleiding is met 1 tot 3 leerlingen terugverdiend, ook dát maakt deze cursus uniek!

Heb je je al aangemeld?

Over de schrijver
Reactie plaatsen